UTFORDRINGER:Kai Tore Bakke opplyser at Høgskolen for Ledelse og Teologi er avhengig av betydelige gaveinntekter for å gå i balanse.

Full støtte til fusjon av frikirkelige høgskoler

Men Høgskolen for Ledelse og Teologi står overfor store økonomiske utfordringer.

Tirsdag kveld gikk landsmøtet i Det Norske Baptistsamfunn enstemmig inn for å etablere Høgskolen for Teologi og Ledelse, som blir en felles utdanningsinstitusjon for Baptistsamfunnet og Pinsebevegelsen. Baptistenes Teologiske Seminar og Menigheten Filadelfia går inn som likeverdige eiere, melder baptist.no.



Skarp kritikk

De siste årene har Baptistenes Teologiske Seminar drevet med betydelige underskudd. Kontrollutvalget la under landsmøtet fram en rapport med krav om at økonomistyringen må bli bedre. Utvalget advarte også om at samarbeidet med Pinsebevegelsen ikke automatisk vil forandre den økonomiske situasjonen. Ifølge vl.no var underskuddet på nærmere 900.000 kroner i fjor og en halv million i 2006.

Rektor Kai Tore Bakke svarte i sitt innlegg at det å drive en høgskole på det nivået baptistene gjør i dag, krever et budsjett på minst 4,8 millioner kroner. 1,3 av disse millionene må samles inn eller skaffes gjennom såkalt randsonevirksomhet.

Selv om Bakke ikke mener at høgskolefusjonen alene løser disse utfordringene, påpeker han at to eiere har større potensial for gaveinnsamling, studentrekruttering og utvikling av et faglig miljø, ifølge baptist.no.

Landsmøtet lot seg altså ikke skremme av den dystre rapporten og ga klarsignal for fusjon.


DM