Frps finanspolitiske talsperson Gjermund Hagesæter forsikrer at regjeringen vil lytte til samarbeidspartnernes krav i budsjettforhandlingene. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Frp: – Vil lytte til KrF og Venstres ønsker og krav

Opposisjonens misnøye er en bekreftelse på at regjeringen er på riktig vei i forslaget til statsbudsjett, påpeker Frps finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter.

– Vi er lyttende til hva KrF og Venstre ønsker seg, og vi vil se positivt på de ønsker og krav som kommer fra dem, forsikrer Hagesæter i Stortinget om budsjettforhandlingene som venter med regjeringens to støttepartier.

Han understreker at det ikke er noen skuffelse for regjeringen at opposisjonen er skuffet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er tvert imot en bekreftelse på at vi er på rett vei, for vi har staket ut en annen retning enn de rødgrønne som styrte i åtte år, sier Hagesæter.

Les også:Omkamp om skatteklasse 2 irriterer KrF

– De rødgrønne økte skatter og avgifter, denne regjeringen reduserer dem for å trygge norske arbeidsplasser og styrke konkurransekraften. Det er fordi vi mener folk flest er bedre til å disponere egne penger enn politikere er til å disponere andres penger, sier Frp-politikeren.

– Det er ingen tvil om at dette budsjettet er et ektefødt barn – her leverer regjeringen på område etter område, mener Hagesæter.

Samleside: Les flere nyheter omstatsbudsjettet

Her kan dulese forslaget til statsbudsjett for 2015 i sin helhet (pdf)