6. MAI VAR HAN 70 ÅR. FrP-politiker Carl I. Hagen ble feiret med en mottakelse på Rådhuset i Oslo. Her sammen med kona Eli. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Frp vil at Carl I. Hagen skal bli Nobelleder

Flere sentrale personer i Fremskrittspartiet ønsker at Carl I. Hagen skal overta etter Thorbjørn Jagland (Ap) som leder i Nobelkomiteen.

Det er tid­li­ge­re blitt kjent at flere i Høyre øns­ker å bytte ut Jag­land, og nå be­kref­ter sen­tra­le kil­der i Frp over­for Dags­avi­sen at tid­li­ge­re parti­for­mann Carl I. Hagen er en kan­di­dat til ver­vet igjen.

- Jeg tror Carl I. Hagen vil være en yp­per­lig kan­di­dat til å lede No­bel­ko­mi­te­en. Jeg tror nett­opp han kan få ko­mi­te­en på rett kjøl, sier Per Sand­berg, Frp-nest­le­der og med­lem av uten­riks­ko­mi­te­en på Stor­tin­get.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han får støt­te av stor­tings­re­pre­sen­tant Jan Arild El­ling­sen, som be­skri­ver Hagen som en «klok per­son med in­tegri­tet».

Hagen øns­ket sterkt å bli med­lem av No­bel­ko­mi­te­en i 2011, men ble vra­ket etter av­stem­nin­gen i Frps stor­tings­grup­pe. Det førte til at han trakk seg som par­ti­ets eldre­ge­ne­ral og fikk et vel­dig dår­lig for­hold til parti­le­der Siv Jen­sen.

Nå skal tonen være en helt annen mel­lom de to, og Chris­ti­an Ty­bring-Gjed­de, også han med­lem av uten­riks­ko­mi­te­en, sier han vil jobbe for Ha­gens kan­di­da­tur.

Siv Jen­sen er mer for­sik­tig i sin kom­men­tar.

- Jeg har til­lit til at vår stor­tings­grup­pe hånd­te­rer pro­ses­sen med opp­nev­nel­se til No­bel­ko­mi­te­en og alle andre ut­nev­nel­ser på en god måte, sier hun til avi­sen.

(©NTB)

Les også
Partibygger fyller 70Carl I(var) Hagen
Les også
Høyre vurderer å bytte ut Jagland i Nobelkomiteen