Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Frp: Venstre og KrF kan glemme å hente hjem asylbarn

Venstre og Kristelig Folkeparti kan bare glemme ønsket om å hente utsendte asylbarn tilbake til Norge, mener Fremskrittspartiets stortingspolitiker Jan Arild Ellingsen.

– Det vil være som å kjøre en kniv i ryggen på oss. Vi har en justisminister som har stått skolerett for kontrollkomiteen. Hvis de nå skal tvinge ham til å ta asylbarna tilbake, så er det ensbetydende med å korsfeste hans politiske ståsted, sier Ellingsen til Bergens Tidende.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innlegg av Dagen.

Jan Arild Ellingsen snakker ifølge avisen på vegne av mange partifeller.

Samtlige 29 Frp-representanter på Stortinget har blitt spurt om hva de synes om en slik løsning på konflikten med regjeringens støttepartier Venstre og KrF.

Tilbakemeldingen fra dem er svært negativ, skriver avisen, og viser til at mange av dem er provosert over KrFs og Venstres kritikk av justisminister Anders Anundsen i denne saken.

Siv Jensen, Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande møttes i Politisk kvarter på NRK P1 i morges:

Innlegg av Dagen.

Les også
Ber KrF vedta mistillit til Anundsen
Les også
KrF krever ny vurdering av utsendte asylbarn
Les også
Solberg avviser at afghanske barn er sendt ut i strid med råd
Les også
Venstre og KrF lunkne til SVs asylforslag
Les også
Anundsen har ikke vurdert å trekke seg