Frp oppgitt over Dagsavisen

Generalsekretær Geir Mo i Fremskrittspartiet vil trolig klage inn Dagsavisens sak om straffedømte politikere til Pressens faglige utvalg (PFU).

Dagsavisen har gått igjennom saker som er skrevet om i mediene de siste seks årene og funnet at minst 28 personer med verv i politiske partier har brutt loven. Nesten halvparten av dem er fra Fremskrittspartiet, der tolv partimedlemmer er dømt for alt fra drap til underslag i løpet av perioden.

Denne gjennomgangen faller ikke i god jord hos Frps partiledelse.
? Nei, jeg synes dette er noe av det mest useriøse og amatørmessige forsøket på journalistikk jeg har sett noensinne. Det er helt utrolig at en avis som Dagsavisen, som gjerne vil bli tatt seriøst, greier å sette noe sånt på trykk, sier Mo til Kanal 24.
Han opplyser at Frp sannsynligvis vil klage artikkelen inn for Pressens faglige utvalg.

Bare medieomtale

? Avisa skriver altså selv at den har valgt å stoppe etter 28 saker, og da blir det like seriøst som å gå på Egertorget i Oslo og spørre de 28 første de treffer og etterpå presentere dette som en landsrepresentativ undersøkelse, mener Mo.
Dagsavisen understreker i sin artikkel at de bare har gått gjennom medieomtalte saker, og at antallet personer med politiske partiverv som har brutt loven trolig ville ha blitt langt høyere dersom avisen hadde gått gjennom samtlige anmeldelser, siktelser og tiltaler.

Grove forbrytelser

De groveste forbrytelsene som politikerne er dømt for, er drap, overgrep mot barn, spritsmugling og vold. Det er bare uker siden en Ap-politiker tilsto å ha forgrepet seg på flere gutter mellom 13-15 år.

Andre har fått mindre riper i lakken, for eksempel KrF-politiker Lars Rises fartsbot og Venstre-nestleder Olaf Thommessens bot for svart arbeid.

Det er politikere i partier både fra høyre- og venstresiden som begår lovbrudd. Høyre er det eneste store partiet som ikke er representert på listen.

Til sammenligning er fem personer fra Ap og tre fra KrF dømt. Spesielt i 2003 blåste det rundt KrF. Da ble en politiker tatt for medvirkning til drap, og en annen innrømmet seksuell trakassering.

©NTB