Frp mener sentrum saboterer for de borgerlige

Venst­re og KrFs front mot Frem­skritts­par­ti­et kan koste de bor­ger­li­ge valg­sei­e­ren, fryk­ter Frp. - Små­par­ti­ene ter­ro­ri­se­rer norsk po­li­tikk med for store krav, mener Hans Frode As­myhr.

Både han og stor­tings­kol­le­ga­ene i Frp Chris­ti­an Ty­bring Gjed­de, Ulf Leir­stein og Jan Arild El­ling­sen mener sen­trums­par­ti­ene er i ferd med å øde­leg­ge for en bor­ger­lig re­gje­ring, skri­ver Dags­avi­sen.

- At de bor­ger­li­ge ikke kla­rer å stå sam­men, har kos­tet oss valg­sei­e­ren de to siste stor­tings­val­ge­ne. Så dette ser jeg på som en ren hånds­rek­ning til de rødgrøn­ne, sier As­myhr.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Parti­le­der­ne Trine Skei Gran­de (V) og Knut Arild Ha­rei­de (KrF) gikk man­dag ut og sa at de er for ueni­ge med Siv Jen­sen til å kunne sitte i re­gje­ring med yt­ters­te høyre.

- Man bør hel­ler be­hand­le hver­and­re med re­spekt og snak­ke sam­men på en skik­ke­lig måte, enn å sette seg på sin høye hest og si «se på meg, jeg har 5 pro­sents opp­slut­ning, og jeg be­stem­mer,» sier Ty­bring-Gjed­de.

Leir­stein mener ut­spil­let er tra­gisk, og ad­va­rer mot å stem­me på sen­trum hvis man øns­ker et skif­te. Han viser til at Venst­res Lars Spon­heim ga­ran­ter­te mot Frp i 2009, og mis­tet åtte av ti stor­tings­man­da­ter. El­ling­sen mener det sås tvil om at de bor­ger­li­ge øns­ker et re­gje­rings­skif­te når KrF og Venst­re fo­ku­se­rer på kon­flikt­sa­ke­ne.

- Du kom­mer ikke uten­om Frp hvis du vil ha et skif­te. Hva skal de gjøre? Søke støt­te hos Miljø­par­ti­et De Grøn­ne? spør han re­to­risk.

Les også: Sperregrensen, den politiske perleporten

(©NTB)

Les også
Hareide og Skei Grande danner front mot Frp
Les også
De Grønne ved den politiske perleporten