FrP kritiserer regjeringens Hamas-møte

Fremskrittspartiet er svært kritisk til at regjeringen vil møte representanter fra Hamas når de kommer til Oslo i mai. Morten Høglund mener det vil undergrave det internasjonale presset på Hamas for å anerkjenne Israel. Hamas-representater invitert til Norge

? Det er svært negativt. Det bryter med den politikken Norge først la opp til. På det nåværende tidspunkt er det ikke grunnlag for å møte representanter for Hamas, sier Frps utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund til NTB.

Undergraver internasjonalt press
Høglund mener det vil undergrave det internasjonale presset mot Hamas, hvis regjeringen har samtaler direkte med dem uten at Hamas har kommet med innrømmelser først.

? Jeg følte at Norge var tydelige på at så lenge Hamas ikke anerkjenner staten Israel og førdømmer bruk av terror, så ville vi ikke ha noe med Hamas å gjøre. Nå er det bildet mer usikkert, og det er uheldig, sier Høglund.

Han mener utviklingsminister Erik Solheim (SV) har bidratt til usikkerheten ved å moderere utenriksminister Jonas Gahr Støres (Ap) uttalelser om å fryse støtten til de palestinske selvstyremyndighetene. Møtet i mai forsterker denne usikkerheten, mener Høglund.

? Undergraver vi disse kravene, er jeg redd vi aldri vil få ført Hamas og andre ytterliggående grupper inn på en farbar vei. Hamas har vært ved makten noen uker, og nå må man stå oppreist bak kravene. Så får vi gjøre opp status når den politikken har virket en stund, sier Høglund.

NTB