Per Sandberg (Frp) har laget en rekke innstrammingsforslag i asyl- og flyktningpolitikken. Nå vil partiet søke flertall for forslagene på Stortinget. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Frp innstrammingsforslag er klare

Fremskrittspartiet vil presentere sine forslag til asylinnstramming mandag.

Det bekrefter Frps nestleder Per Sandberg til NTB på SMS.

Forrige uke ble det kjent at Sandberg har ledet et utvalg innad i Frps stortingsgruppe som skulle utforme lovendringsforslag for å stramme inn asyl- og flyktningpolitikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innstrammingsforslagene er konkretiseringer av en rekke formuleringer i regjeringens tillegg om tillegg om flyktninger i statsbudsjettet, knyttet til blant annet regler for familiegjenforening og midlertidig oppholdstillatelse.

Først til KrF og V

«Forslagene legges fram i dag», skriver Sandberg.

Når og til hvem, er foreløpig uklart. Sandberg skriver at ansvaret for fremdriften nå ligger hos de parlamentariske lederne. Verken Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik eller Høyres parlamentariske leder Trond Helleland svarte mandag morgen på NTBs henvendelser.

Nesvik uttalte til NRK fredag at forslagene først vil bli presentert for regjeringens støttepartier KrF og Venstre, i henhold til avtalen de fire partiene har seg imellom.

Men ingen av de to støttepartiene er foreløpig invitert til et møte, er beskjeden NTB får mandag morgen.

Krever brede forhandlinger

KrF-leder Knut Arild Hareide uttalte fredag at han ikke ønsker å forhandle om asylinnstramminger kun med regjeringspartiene og Venstre, og at han vil sette som krav at også de andre partiene på Stortinget må med og forhandle.

Frp på sin side har gjort det klart at det viktigste for dem ikke er å få et bredt forlik i Stortinget, men få gjennomslag for innstramminger. Partiet er også rede til å gå forbi samarbeidspartiene KrF og Venstre til Ap og Sp for å få flertall.

– Vi kommer til å søke flertall der flertallet finnes, men vi går alltid til KrF og Venstre først, fastslo Nesvik overfor NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Sarons Dal kan fylles med 1.000 asylsøkere
Les også
Ny ukerekord for asylsøkere til Norge
Les også
Metodene for alderstesting av unge asylsøkere har et slingringsmonn på inntil 2,5 år
Les også
UDI: – Ikke optimalt
Les også
UDI sendte 53 asylsøkere på 30 mil lang drosjetur