Fremskrittspartiet

Ideo­lo­gisk grunn­lag er li­be­ra­lis­men som tar ut­gangs­punkt i at folk selv er bedre i stand enn po­li­ti­ker­ne til å be­stem­me hva som er best for seg og sine. Øns­ker mer in­di­vi­du­ell fri­het og an­svar for en­kelt­men­nes­ket.

Frem­skritts­par­ti­et ble stif­tet i 1973. Har 21 re­pre­sen­tan­ter på Stor­tin­get.

Ideo­lo­gi: Ideo­lo­gisk grunn­lag er li­be­ra­lis­men som tar ut­gangs­punkt i at folk selv er bedre i stand enn po­li­ti­ker­ne til å be­stem­me hva som er best for seg og sine. Øns­ker mer in­di­vi­du­ell fri­het og an­svar for en­kelt­men­nes­ket.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Inn­vand­ring: - Nor­ges mot­tak av men­nes­ker fra land uten­for den vest­li­ge kul­tur­krets be­gren­ses kraf­tig. Kri­te­ri­ene for å gi asyl skal tol­kes strengt og inn­vand­rings­stop­pen hånd­he­ves ef­fek­tivt.

Flykt­nin­ger: - Vil at Norge skal opp­fyl­le sine in­ter­na­sjo­na­le for­plik­tel­ser og hjel­pe flykt­nin­ger. Flykt­nin­ger kan best hjel­pes i sine geo­gra­fis­ke og kul­tu­rel­le nær­om­rå­der.

Jus­tis­po­li­tikk: - Vil ha mer res­sur­ser til po­li­ti­et, heve straffe­ni­vå­et, fjer­ne da­gens kvan­tums­ra­batt ved dom for flere lov­brudd og fjer­ne for­el­del­ses­fris­ten for over­grep mot barn.

Eldre­po­li­tikk: - Sta­ten skal over­ta an­sva­ret for å fi­nan­siere eldre­om­sor­gen og gi pri­va­te om­sorgs­ak­tø­rer mu­lig­het til å kon­kur­re­re med det of­fent­li­ge til­bud.

EU: - Par­ti­ets folke­valg­te stil­les fritt i EU-spørs­må­let. Vil ar­bei­de for å vi­dere­ut­vik­le et godt sam­ar­beid med EU og vil vur­de­re om Norge er tjent med med­lem­skap i Schen­gen.

Les også
Her er Frps «uskikkelige fettere» - høyrepopulistene i Europa