Fremgang og modenhet

«Og han sa: Med Guds rike er det som når en mann kaster såkornet i jorden. Han sover og står opp, natt og dag, og kornet spirer og vokser seg høyt ? hvordan det går, vet han ikke. Av seg selv bærer jorden grøde: først strå, så aks, så fullmodne korn i akset. Men når grøden er moden, sender han straks sigden ut, for høsten er kommet.» Mark. 4:26?29.

Jesus sammenligner her Guds rike med en åker. Vi vet fra Mark.4:4 at det som såmannen sår er Ordet. Ordet har guddommelige egenskaper. Det er liv og ånd, kraft og velsignelse i Guds løfter. Men såkornet gjør ingen nytte om det ikke såes ned i jorden. På samme måte gjør Ordet ingen nytte om det ikke såes ned i ditt hjerte.
Når Ordet er sådd i ditt hjerte, begynner det å virke. Det livet som er i såkornet, begynner å spire og vokse og gradvis kommer «fullmodent korn i akset» (v.28). Med andre ord, etter en tid kommer fullt synlige resultater.
Prinsippet er: bare Ordet såes ut, så kommer det opp, selv om det tar tid. Når bonden sår og så lar netter og dager gå, så vokser kornet, «hvordan det går til, vet han ikke» (v.27). Han vet ikke hvordan grøden kommer, bare at den kommer når det har gått en tid.
Denne lignelsen er veldig oppmuntrende for oss. Selv om du i dag i ditt liv ikke ser alle de resultater som du lengter etter og som Guds ord lover deg, så bare hold ut. Ingen bonde går ut på åkrene dagen etter han har sådd og forventer seg at grøden er moden. Det tar tid, men innhøstingen kommer.

Fremgang
På samme måte er det med Guds ord i ditt liv. Forsett å holde Guds ord som sannferdig om «hvert menneske er en løgner» (Rom.3:4).
Fortsett med å tro at Gud er den han sier at han er, og at han gjør det han lover, selv de dager da du går ut på åkeren og ikke ser noe resultat. La dager og netter gå. «Av seg selv bærer jorden grøde» Det er et løfte: jorden kommer til å bære grøde. Det kommer til å bli resultat i ditt liv. Den dagen hveten står der fullmoden kommer det til å bli til velsignelse for mange.
Herren vil at hans ord skal ha fremgang i våre liv. At hans ord har fremgang, betyr at det får frihet til å virke slik det er blitt utsendt. Det betyr at det Gud har lovet blir en påtagelig virkelighet i våre liv.
Jesus sier: «I dette er min Far herliggjort at dere bærer mye frukt, og dere skal bli mine disipler» (Joh.15:8).
Ifølge Jesus gir det mere ære til Faderen, jo mere frukt vi bærer. Frukt er innhøsting, resultater, seier, fremgang, bønnesvar, tegn og under. Dette vil Herren se i våre liv. Han vil se at det ordet han har sådd bærer frukt i våre liv. På samme måte som tiden må gå når åkeren virker tom og uten strå, aks og hvete, så er det stunder da man virkelig ser grøden vokse frem og bli moden.
Det gjelder både i ditt personlige liv og i hele Guds rike. Vi kommer til å se at grøden blir moden, mange blir frelst, nye tjenester vokser frem og nye menigheter blir til og vokser seg sterke i Herren og hans kraft. Skandinavia kommer mere og mere til å påvirkes av Guds kraft.

Modenhet
Når Herren gjør noe nytt, er det som et barn blir født. Et barn er noe herlig. Det er godt å se på og blir til stor glede for foreldrene. Men om barnet forblir på samme nivå år ut og år inn, er et noe feil. Det må vokse opp og modne.
Et lite barn gir man ikke så mye ansvar; det får mye tid til å leke. Men når det vokser opp må det ta mere ansvar og disiplinere seg. Når et barn oppfører seg dårlig; gråter og slåss i sandkassen, er man overbærende med det. Men om det vokser opp og fremdeles har samme holdninger som i sandkassen, er det noe som er feil.
Alt det Gud vil gjøre i våre liv, både med oss og gjennom oss, forutsetter at vi vokser til og modnes.
Selv om vi alltid forblir Guds barn, så taler Bibelen i 1. Johannes brev 2:14 om tre stadier i vår åndelig oppvekst: a) babystadiet, b) tenåringsstadiet,
c) voksenstadiet.
Guds vilje for deg og meg er ikke at vi skal forbli som åndelige babyer eller tenåringer hele livet, men vokse opp til ansvarsfulle voksne. Gjennom Guds ord vokser du åndelig. Men ikke bare gjennom å høre, men også gjennom å gjøre det Guds ord sier til deg.
Ofte bedrar vi oss selv og mener at vi har gjort store fremsteg etter å ha vært på et sterkt møte eller hørt på en god undervisningkassett.
Alt dette er det viktig at vi gjør, men det er ikke nok. De som er salige er de som er Ordets gjørere (Jak.1:22?25). En del av det å være Ordets gjører, er å legge av seg all kjødelighet. Når du er en nyfrelst baby, er det mye Gud overser bare fordi du er en baby. Men når du vokser opp og vil begynne å tjene Gud på alvor, kan du ikke forsette med slik oppførsel. Det står i Jakobs brev 1:26: «Den som mener han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves».
Med andre ord, om du mener at du er så stor og spesiell i Guds rike og har en slik sterk salvelse og spesiell tjeneste, men likevel baktaler andre, sladrer, kritiserer og lyver, så er din tjeneste ikke verd noen ting. Dette er et alvorlig ord.
Ofte er mennesker overfladiske og lures av ytre ting, men Gud ser til hjertet og vil ha sine egenskaper av gudsfrykt, herlighet og renhet innebygget i oss.
Gud krever av deg og meg at vi slutter å vandre kjødelig, at vi slutter å bruke vår tunge mot hverandre, at vi slutter med å manipulere eller hykle. Han vil at vi ærlig skal komme inn for ham og legge bort hva det enn er som hindrer oss fra å modne og vandre i ånden. Personer og tjenester som ikke vil dette, kommer til å oppleve at det begynner å gå nedover istedenfor fremover. Men når vi underordner oss Guds ord på alle livets områder, kommer vi til å få ny styrke, ny glede og en ny modenhet.

Under og tegn
Jesus har lovet å stadfeste sitt ord med under og tegn, men selv her gjelder loven om å så og høste. Under faller ikke som epler fra epletre.
Ordet må såes slik at troen kan vokse før vi får se tegn og under i større skala.
Tro er forventning. Menneskers forventning på at Jesus virkelig er den han sier at han er, er mye større nå enn før. Død religiøsitet har ikke så stor makt over oss lenger. Teologer som fornekter Ordet eller stadig setter spørsmålstegn ved Guds ord har ikke samme kraft lenger. Djevelens største våpen, frykt, stolthet og vantro, holder effektivt på å rykkes ut av hendene på ham.
Når kampen vinnes i åndeverdenen, kommer seirene mye lettere i den fysiske verden. Vi kommer til å se flere helbredelser, flere under og tegn og flere kraftgjerninger enn vi tidligere har sett. Gud vil vise mennesker at han lever!
Hele denne verden er syk: åndelig, psykisk, fysisk, følelsesmessig, sosialt og materielt. Jesus, legen, er den som har svaret. Han kommer til å gjøre mirakler i Norge som aldri før.
Under og tegn er en del av Guds rike ? og vi skal rykke Guds rike til oss med makt. Det betyr at vi må ha en offensiv holdning. Vi sitter ikke bare hjemme og venter, men som kvinnen med blodsykdommen presser vi oss frem til det underet Jesus har for oss. Underet er der, så gå og ta det til deg!

Enhet
Det er mye som er sagt om enhet; mye bra og mye dårlig. Iblant kan enhet være et ord man kan gjemme seg bak når man ikke tørr å gå ut i det nye Gud gjør. Iblant har ordet blitt brukt til å manipulere og dømme andre for å få dem til underkastelse. Men for Gud er dette et viktig og betydningsfullt ord.
Kraften i menigheten i Apostlenes gjerninger kom fra Ånden, men også fra den enhet som menigheten hadde. Jesus ber i sin forbønn i Johannes evangelium 17 om enhet blant de troende.
Før han kommer tilbake kommer denne enheten til å manifesteres iblant «dem som påkaller Herren av et rent hjerte!» (2.Tim.2:22). Uten denne enheten hindres og forsinkes Jesu gjenkomst.
Nå kan vi ikke organisere frem denne enheten, bare be den frem. Vi kan sørge for at vi lever i den lokalt, i vår egen sammenheng.
Jeg tror at den enhet som begynner å synes mer og mer, er åndens og hjertets enhet, der mennesker og salvede tjenester, som ikke har forstått hverandre tidligere, begynner å forstå hverandre. Det som hender er at man plutselig forstår den andres salvelse og ønsker den. Tidligere har man bare sett på det ytre og stått undrende. Tjenester og strømninger i det Gud gjør, kommer på Guds initiativ til å finne hverandre og arbeide sammen for spesielle oppgaver. Da kommer det en større salvelse over alle de involverte enn det noen gang har vært tidligere.
Når man bygger en bro, må man først bygge opp hver enkelt søyle. Når de er på plass, legges broen og senere veien over. Etter dette tenker man ikke lengre på hver enkelt søyle, som fortsatt står der og har sin spesielle funksjon. Isteden tenker man på det som skjer på broen. I dette tilfellet er det Jesus som kommer fra himmelen til verden med sitt evangelium og sin kraft.
Vi har en herlig tid foran oss. Uansett hva djevelen prøver å si til deg, så husk på at du er med i noe fantastisk. Du er med i Kristi kropp. Du er et betydningsfullt lem i kroppen. Kroppen trenger deg, din oppgave trengs, du er verdifull for Herren og for dine søsken.
Husk på at du er med i den største invasjonshæren som noen gang har vært og husk på at invasjonen fra nå av blir mer intensiv enn noensinne.
Himmelen invaderer jorden, og Guds rike kommer til å proklameres med kraft for hver nasjon på jorden, og en større innhøsting en noensinne kommer til å bli resultatet. Så løft ditt blikk og pris Gud!
«Stå opp, bli lys! For ditt lys kommer, og Herrens herlighet går opp over deg. Se, mørket dekker jorden, og det er belgmørke over folkene. Men over deg skal Herren oppgå, og over deg skal hans herlighet åpenbare seg.» (Jes.60:1?2).