– Forventer for mye av nye ledere

En av Norsk Luthersk 
Misjonssambands regionledere sier opp fordi ansvarsområdet var for vidt. – For vide 
forventninger kan føre til middelmådige 
løsninger, sier hodejeger.

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) er på leting etter to menn som kan gå inn i stillingen som regionledere. Dette gjelder for Region Nordvest med sete i Ålesund, og Region Midt-Norge som har base i Trondheim.

Regionlederen i NLM har veldig brede ansvarsområder innenfor blant annet administrasjon, åndelig ansvar, forkynnelse, personalansvar og saksforberedelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ikke uvanlig

HodejegerJan H. Heitmann driver eget firma innen personalledelse, rekruttering, konfliktløsning og strategiutvikling. Han påpeker at det er ikke uvanlig å lyse ut stillinger som er vide og allsidige.

– Men de aller fleste som utlyser slike stillinger må kompromisse og slå av på kravene, sier Heitmann til Dagen.

Han er ikke i tvil om at flere unngår å søke på disse stillingene av den grunn.

– Forventningene til søkeren er i største laget, selv om det er behov for allsidige folk som kan gå inn på vide områder. Men problemet oppstår når vedkommende har svakheter på noen av områdene, og kjenner på en forpliktelse til å løse alt selv. Dette kommer ikke minst til syne i samarbeidsproblemer og konflikter. Da kommer man lett med middelmådige løsninger på feil grunnlag, og som kan kreve et vanskelig etterarbeid, sier Jan H. Heitmann.

Over i ny stilling

Kåre Johan Lid er i dag regionleder i Nordvest, som omfatter mesteparten av Møre og Romsdal. Han begynner som ny leder i NLM Norge etterØystein Engås. Det skjer etter planen fra 1. november.

– Vi har ute en annonse for stillingen. Så skal vi ha en oppsummering neste uke i ei arbeidsgruppe som jobber med å finne ny regionleder, forteller regionstyreleder Svein Dalen til Dagen om fremdriften i arbeidet med å finne en ny regionleder.

Ingen fast frist

Så langt han kjenner er det ingen konkrete navn inne i bildet per i dag.

– Har dere sendt ut kall til en konkret person?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nei, vi har ikke det. Men det kan tenkes at vi gir signal til noen som bør søke på stillingen, svarer Dalen.

Han legger til at de har håp om å ha klar en ny regionleder innen 1. november.

– Vi har ikke noen fast frist, og Kåre Johan Lid har gitt uttrykk for at han kan stå litt lenger hvis det trengs. Vårt mål er i alle fall å ha en ny regionleder på plass i løpet av dette året, sier Svein Dalen.

Sa opp

Region Midt-Norge omfatter Sør- og Nord-Trøndelag, og deler av Nordmøre og Nordland.

Jan Tore Vespestad ble ansatt som ny regionleder i Midt-Norge fra 1. februar i år. Men han har sagt opp stillingen tidligere i sommer. Beslutningen skyldes vurderinger av stillingens oppgaver og trivsel i disse.

– Jeg visste at det var mye administrasjon i denne stillingen, men var ikke forberedt eller forespeilet før jeg begynte at det var så mye, sier Vespestad i en pressemelding.

– Så mye kontortid i forhold til oppfølging av ansatte og det å møte misjonsfolket, vil jeg ikke trives med i lengden. Utfra den vurderingen velger jeg å si opp, legger han til.

Utlyst stilling

Regionstyreleder Hjalmar Hugdal er lei for oppsigelsen. Men han vil på vegne av regionstyret uttrykke takknemlighet for den innsatsen Vespestad har gjort i tiden som regionleder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har lyst ut stillingen, og søknadsfristen er satt til 20. august. Jeg er nå på ferie, og vet ikke om det er kommet noen søkere, sier Hugdal.

Han forteller videre at Vespestad slutter som regionleder allerede 1. august.

– Vi regner derfor med at stillingen blir stående ledig en stund fremover. Men vi håper at prosessen med å finne en ny regionleder går så fort som mulig, sier Hjalmar Hugdal.