Folkehøgskoleelever mest tilfreds

Elever positiv overrasket over utbytte.

Landets folkehøgskoler har de mest fornøyde elevene viser en undersøkelse som er gjort når det gjelder studentenes tilfredshet i det høyere utdanningsløpet. Folkehøgskoleelevene slår både universiteter og høgskoler med god margin.

- Det er svært gle­de­lig og verdt å feire at så mange er for­nøy­de med å ha valgt folke­høg­sko­le, sier dag­lig leder Dorte Birch ved In­for­ma­sjons­kon­to­ret for folke­høg­sko­len til bladet Kris­ten Folke­høg­sko­le.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

LES OGSÅ: Skole bra, men hjemme best

Un­der­sø­kel­sen som or­ga­net re­fe­re­rer til er ut­ar­bei­det av den nors­ke av­de­lin­gen av det in­ter­na­sjo­na­le måle­by­rå­et EPSI. På «kunde­til­freds­het» sco­rer folke­høg­sko­le­ne 77,9 poeng, mens uni­ver­si­te­ter og høy­sko­ler får hen­holds­vis 65,9 og 65,5 poeng

- Dette er i tråd med våre egne un­der­sø­kel­ser av ele­ve­nes opp­le­vel­ser av skole­sla­get. Både kva­li­te­ten på un­der­vis­nin­gen og det rike so­sia­le livet er fak­to­rer som bi­drar til folke­høy­sko­le­nes høye score, fort­set­ter Birch.

In­for­ma­sjons­råd­gi­ver Mette Rø­stum ved In­for­ma­sjons­kon­tor for kris­ten folke­høg­sko­le, sier skole­sla­get sat­ser helt be­visst på en læ­rings­stra­te­gi der ele­ve­nes mo­ti­va­sjon er driv­kraf­ten iste­den­for kon­kur­ran­se.

Selv om folke­høg­sko­le­ne ikke har ka­rak­te­rer og ek­sa­men, viser tal­le­ne at mange ele­ver blir po­si­tivt over­ras­ket over at hvor mye de får ut av den al­ter­na­ti­ve pe­da­go­gik­ken.

- Det å for­dy­pe seg et helt år i noe man er svært in­ter­es­sert i, hjel­per mange til å finne ut hva de vil satse på. Det de har lært på folke­høg­sko­len kom­mer uan­sett godt med, enten det drei­er seg om å stå på en scene, det å skri­ve bedre eller bare det å være so­si­al med andre, sier Rø­stum.Dagen