FN hevder siktet ingeniør på Gazastripen fulgte instruksjonene

FNs utviklingsprogram (UNDP) hevder at mannen som er siktet for å ha levert steinfyll til Hamas på Gazastripen har fulgt instruksjoner fra palestinske myndigheter.

Israelske myndigheter pågrep tidligere i uken denFN-ansatte ingeniøren Waheed Borsh, som har arbeidet for UNDP siden 2003.

Han er siktet for å ha omdirigert 300 tonn med steinfyll fra et UNDP-prosjekt til et kaianlegg Hamas bygger til sin marineflåte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

UNDP opplyser at de har gått gjennom sine registre, og slår fast at leveransene er blitt levert der de skulle leveres, i tråd med de skriftlige instruksjonene fra palestinske myndigheter.

LES:Hun drømmer om sekulær tostatsløsning

– Vi har full dokumentasjon på dette, opplyser FN-organet i en pressemelding.

Tirsdag opplyste UNDP at de var «svært bekymret» over påstandene fra israelske myndigheter og lovet en gransking av saken.

Borsh er den andre hjelpearbeideren som er blitt siktet for å ha hjulpetHamas de siste dagene. Den første var lederen for den kristne, amerikanske organisasjonenWorld Vision, Mohammed El Halabi.

Han ble pågrepet 15. juli, og ble torsdag i forrige uke siktet for å ha overført store pengebeløp til Hamas. Advokaten hans framholder at anklagene er grunnløse.

Halabi anklages også for å ha rekruttert en hjelpearbeider fra Redd Barna til Hamas' militære fløy i 2014.

LES:Store pengebeløp fra kristen organisasjon til Hamas

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tirsdag meldteRedd Barna at de undersøker påstander om at en palestinsk ansatt er blitt rekruttert av Hamas. Redd Barna sier de ikke har blitt kontaktet av israelske myndigheter vedrørende saken.