Skadde besetningsmedlemmer fra et pakistans passasjerfly som ble beskutt, kommer til sykehuset i Peshawar. Foto: Khuram Parvez / Reuters / NTB scanpix

Fly under landing beskutt – én drept

En kvinnelig passasjer ble drept og tre såret da ukjente skjøt mot et pakistansk passasjerfly som var i ferd med å lande i Peshawar tirsdag kveld.

Flyet til Pakistan International Airlines (PIA) var på vei fra Saudi-Arabia med 178 passasjerer da det ble truffet av seks skudd da det ennå befant seg i en høyde på rundt 1.500 meter. Minst et av skuddene traff en av motorene.

En pakistansk kvinne ble drept, og tre besetningsmedlemmer såret. Gjerningsmennene holdt også på å treffe flygeren som var i ferd med å lande flyet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er ikke klart hvem som sto bak skytingen, men skuddene kom fra utenfor flyplassområdet.

Sammen med datteren

Kvinnen som ble drept, ble truffet av ett skudd i hodet. Hun satt sammen med datteren sin i flyet, opplyser Mohammad Kifayatullah Khan i flyselskapet.

– Da jeg gikk inn i flyet, så jeg at kvinnen lå i setet sitt, og at hennes ni år gamle datter gråt og sa: «Moren min er død, moren min er død», sier Khan.

– Det var full panikk i flyet. Noen av passasjerene ville ut så fort som mulig fordi de fryktet at flyet skulle begynne å brenne, sier Khan og legger til at det ville vært en katastrofe om flygeren var blitt truffet.

Angrepet skjedde etter at pakistanske militære nylig iverksatte en større militæroperasjon mot Taliban i stammeområdene i Nord-Waziristan, langs grensa til Afghanistan, der Taliban og al-Qaida har sine skjulesteder.

Offensiven ble igangsatt som følge av et storstilt angrep på flyplassen i Karachi i juni, som Taliban sto bak.

Uforberedt

Episoden på flyplassen i Peshawar skaper tvil om pakistanske myndigheter er forberedt på reaksjonene fra Taliban på militæroffensiven.

Taliban har lovet gjengjeld etter at pakistanske fly siden 15. juni har bombet områdene deres i den nordvestlige delen av landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pakistanske myndigheter har også fått sterk kritikk fordi de ikke klarer å sørge for sikkerheten, blant annet på flyplasser.

Det har vært flere farlige skyteepisoder på flyplassen i Peshawar, som ligger i nærheten av de urolige stammeområdene. Flyplassen er ikke bare en sivil flyplass, men er også base for Pakistans flyvåpen i området.

Les også
– Ingen rettssikkerhet for kristne i Pakistan
Les også
Global kristen
Les også
300.000 sivile på flukt fra kampene i Pakistan
Les også
Chaudry: – Håpløst å få fred i Pakistan