Fly nødlandet i Sverige etter bombetrussel

Det var flygeren som varslet om trusselen da flyet var i luften, ifølge Göteborgs-Posten. Tårnet på Landvetter varslet deretter politiet og redningstjenesten. Flygeren tok selv avgjørelsen om å nødlande på Landvetter. Det var 72 personer om bord i flyet, inkludert fem besetningsmedlemmer. Disse er evakuert og skal nå avhøres av politiet. – Det er grunn til å tro at vi vil avhøre samtlige som var om bord. Vi skal undersøke om det finnes noen sammenhenger, sier pressetalsmann i politiet, Stefan Gustafsson. Flyet landet klokken 9.57 og står nå på en oppstillingsplass på Landvetter, et stykke fra bygningene på flyplassen. Politiets bombeteknikere er på plass for å undersøke flyet. Flytrafikken var stengt i rundt en time etter at flyet landet, men er nå åpnet igjen. – Vi har fått beskjed fra Landvetter om at flytrafikken er i gang igjen. Politiet er på plass og har evakuert flyet. Alle reisende er tatt hånd om og ført inn i bygningen. Det er politiet som har avgjort at trafikken kan starte igjen, sier Ulf Wallin, pressesjef i Swedavia som driver flyplassen, til TT. Han sier hendelsen vil føre til forsinkelser de neste timene. Informasjonssjef i SAS Norge, Knut Morten Johansen, sier passasjerene nå får en debrif med pilotene og politiet. – Når det er gjort, vil vi sørge for at de kommer seg videre til sine bestemmelsessteder på en trygg og god måte. Så vil flyet bli nøye gjennomgått, sier informasjonssjefen til Nettavisen. Han kan ikke si noe om selve bombetrusselen. – Den må politiet svare for, men etter å ha blitt varslet fulgte vi rutinene som tilsier landing på nærmeste flyplass. Det ble gjennomført på normal måte, sier han.

Flygeren ble varslet om trusselen da flyet var over Västergötland sørvest i Sverige.

– Flygeren valgte da å lande på Landvetter, sier flyredningsleder Lars Nilsson til TT.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Flyet landet klokken 9.57 og står oppstilt på en spesiell plass på Landvetter nå, sier han.

Evakueres

Det var 72 passasjerer og 5 besetningsmedlemmer om bord i flyet, ifølge Aftonbladet. Disse ble evakuert.

Ifølge politiet skal trusselen ha kommet via luftfartsledelsen som senere varslet videre. Politiet har tilkalt bombeteknikere som skal undersøke flyet.

Det er satt en sikkerhetsavstand på 300 meter rundt flyet. Ingen fly får lande eller ta av fra Landvetter for øyeblikket, ifølge pressetalsmann i politiet, Stefan Gustafsson.

– Men det er en beslutning som trafikkledelsen på Landvetter har tatt, det er ingen politibeslutning, sier han.

Undersøker

Swedavia som driver flyplassen, bekrefter at trafikken er stoppet.

– Flyet står parkert på remote, som det heter. Det vil si borte fra selve flyplassbyggene. Det er en politisak, og som en konsekvens ble det besluttet å stanse trafikken, sier pressetalskvinne i Swedavia, Åsa Öhman.

Alle nødetatene er på plass på stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt