ØKNING: Den årlige undersøkelsen til American Bible Society er utført av Barna Group og måler amerikaneres forhold til Bibelen. Årets undersøkelse viser en liten økning siden fjoråret, fra 30 til 33 prosent, i andel amerikanere som tror at Bibelen er inspirert av Gud, men at noe må tolkes symbolsk. Illustrasjonsfoto: David Campbell/CC/Flickr

Flere amerikanere tror på Bibelen

Over halvparten av alle amerikanere sier at de tror at Bibelen er inspirert av Gud og at den ikke inneholder feil.

Over halvparten av alle amerikanere sier at de tror at Bibelen er inspirert av Gud og at den ikke inneholder feil. 33 prosent mener noen må tolkes symbolsk, mens 22 prosent mener den må leses bokstavelig, skriver Christian Post.

Den årlige undersøkelsen til American Bible Society er utført av Barna Group og måler amerikaneres forhold til Bibelen. Årets undersøkelse viser en liten økning siden fjoråret, fra 30 til 33 prosent, i andel amerikanere som tror at Bibelen er inspirert av Gud, men at noe må tolkes symbolsk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men ikke alle er like positive. 13 prosent mener Bibelen er inspirert av Gud, men inneholder feil, 19 prosent uttrykker sterk skepsis og mener Bibelen bare er en vanlig bok. 11 prosent mener at Skriften ikke er inspirert, men at forfatterne skrev det de erfarte med Gud. 2 prosent følte ikke at de passet inn i noen av kategoriene.

Les også
Islam rendyrkes i en terrortid
Les også
Israel – en havn
Les også
Å lyve for å fremme islamTaqyiah
Les også
Når Sandberg leser Bibelen
Les også
Den falske læren som lettest får innpass