Smiths venners konferansesenter i Melsomvik, Brunstad i Vestfold ble en i en periode i fjor brukt som asylmottak. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix

Fire syriske asylsøkere dømt for vold og voldtekt

Fire syriske menn fra samme familie er i Tønsberg tingrett dømt til fem og åtte års fengsel for grov vold og voldtekt av en 19 år gammel libanesisk mann i desember i fjor.

De fem mennene var alle bosatt på asylmottaket på Brunstad i Stokke da mishandlingen skjedde 4. desember i fjor.

19-åringen ble bundet, sparket, slått og utsatt for fornedrende seksuelle overgrep i over fire timer. Til slutt lå han blødende på badet med knust nese og flere brudd i øyehulen og ansiktet, skriverAftenposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

19-åringen ble innlagt på sykehus for behandling av skadene, og har senere blitt innlagt på psykiatrisk sykehus som en følge av torturen han ble utsatt for.

57 minutter av mishandlingen ble filmet, ifølge dommen fra Tønsberg tingrett.

Motivet for volden er fortsatt uavklart, men retten mener det dreier seg om pengeutpressing og en konstruert historie om et forhold til en kvinne i hovedmannens familie.

En 46-åring ble dømt til åtte års ubetinget fengsel i tråd med aktors påstand. De tre andre fikk fem år hver, noe som er ett til to år under aktors påstand. Erstatningen ble satt til 250.000 kroner.

Ifølge dommen tok tre av de dømte betenkningstid. Hovedmannen har ikke bestemt seg for anke. Alle fire har sittet varetektsfengslet siden de ble pågrepet etter mishandlingen.

Aftenposten skriver at den 46 år gamle hovedmannen snart må møte i retten igjen tiltalt for grov vold mot sin 24 år yngre kone. Ifølge tiltalen skal han ha klippet håret av henne, stukket henne med saks og bitt henne i armen. Han er også tiltalt for å ha slått sin ti måneder gamle sønn med en knyttneve i hodet.