En israelsk soldat skyter tåregass mot palestinske demonstranter i Hebron tidligere i uka. Minst fire palestinere er drept etter flere knivangrip lørdag, opplyser israelske myndigheter. Foto: Mussa Qawasma / Reuters / NTB scanpix

Fire palestinere drept etter flere nye knivangrep

Fire palestinerne er drept og tilstanden til en femte er ukjent etter nye voldsepisoder i Hebron og Øst-Jerusalem lørdag. De fem skal ifølge israelsk politi og militære ha forsøkt å knivstikke israelere.

Det er ingen tegn til at den spente situasjonen i området roer seg.

I Hebron ble en palestinsk 18-åring skutt og drept av en israelsk bosetter som han ifølge den israelske hæren angrep med kniv. Bosetteren ble ikke skadd.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Noen timer senere ble en 16 år gammel palestinsk jente skutt og drept av en kvinnelig israelsk soldat i Hebron. Tenåringen skal ha knivstukket soldaten i hånden.

I et tredje angrep i Hebron ble en israelsk soldat knivstukket og moderat såret. Hæren opplyser at den palestinske angriperen ble skutt, uten å gi detaljer om tilstanden.

Hebron

Lørdag kveld kom det også meldinger fra israelsk politi om at en palestinsk angriper var skutt og drept ved en kontrollpost på Vestbredden.

Også i Øst-Jerusalem ble en palestinsk 16-åring skutt og drept av israelske soldater lørdag morgen. Ifølge en talskvinne for israelsk politi angrep gutten soldatene ved en veisperring med kniv.

Drøyt 500 israelske bosettere bor i dag i sentrum av Hebron, voktet av israelske soldater og omgitt av rundt 170.000 palestinere.

Bosetternes nærvær i Hebron har i mange år vært en kime til konflikt, og fra flere hold i Israel har det vært tatt til orde for å kaste dem ut med makt.

Knivangrep

Den siste runden med uro og voldshandlinger springer delvis ut fra palestinsk sinne over situasjonen rundt al-Aqsa-moskeen.

Israel har begrenset palestineres tilgang til moskeen, som ligger på Tempehøyden i Jerusalem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Antatte knivangripere medregnet, er minst 40 palestinere, blant dem flere barn, drept av israelske sikkerhetsstyrker og sivile siden starten av oktober. Flere hundre andre er såret i sammenstøt.

Sju israelere er drept og titalls såret i en rekke angrep utført av palestinske gjerningsmenn, hovedsakelig med kniv.

Les også
Voldsomme protester på Vestbredden og Gazastripen
Les også
To palestinere drept på Vestbredden
Les også
Netanyahu skal møte Kerry i Berlin
Les også
Kerry jobber på flere fronter for ro i Midtøsten
Les også
16 år gamle palestinere drept på Vestbredden