Israelsk politi fjerner liket av en 16 år gammel palestiner som ble skutt og drept i Øst-Jerusalem lørdag, etter å ha angrepet israelske soldater med kniv. Foto: Reuters / NTB scanpix

16 år gamle palestinere drept på Vestbredden

Tre palestinerne, to av dem 16 år gamle, ble skutt og drept på Vestbredden lørdag, etter å ha forsøkt å knivstikke israelere.

I Hebron ble en palestinsk 18-åring skutt og drept av en israelsk bosetter som han ifølge den israelske hæren angrep med kniv. Bosetteren ble ikke skadd.

Noen timer senere ble en 16 år gammel palestinsk jente skutt og drept av en israelsk politikvinne i Hebron, etter å ha knivstukket henne i den ene hånden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Spent i Hebron

Drøyt 500 israelske bosettere bor i dag i sentrum av Hebron, voktet av israelske soldater og omgitt av rundt 170.000 palestinere.

Bosetternes nærvær i Hebron har i mange år vært en kime til konflikt, og fra flere hold i Israel har det vært tatt til orde for å kaste dem ut med makt.

16-åring drept

Også i Øst-Jerusalem ble en palestinsk 16-åring skutt og drept av israelske soldater lørdag morgen. Ifølge en talskvinne for israelsk politi angrep gutten soldatene ved en veisperring med kniv.

40 palestinere, blant dem flere barn, skal ifølge palestinske myndigheter være drept av israelske sikkerhetsstyrker og sivile siden starten av oktober. Flere hundre andre er såret i sammenstøt.

Sju israelere er drept og titalls såret i en rekke angrep utført av palestinske gjerningsmenn, hovedsakelig med kniv.

Les også
Kerry jobber på flere fronter for ro i Midtøsten
Les også
«Idet dere døper dem...»
Les også
Netanyahu skal møte Kerry i Berlin
Les også
Israel sier nei til internasjonal styrke i Jerusalem
Les også
To palestinere drept på Gazastripen
Les også
To palestinere drept på Vestbredden