Filip Rygg går av som byråd på dagen

Byråd for byutvikling, klima og miljø i Bergen, Filip Rygg har etter eget ønske, valgt å be byrådsleder om å få fratre.

- Bybanesaken er denne valgperiodens viktigste sak, når bystyreflertallet nå ber om et trasevalg fra sentrum til Åsane, som verken er faglig fundert eller har andre mulige løsninger parallelt, er det ikke mulig for meg som fagbyråd å stå inne for en slik sak, sier Filip Rygg ifølge en pressemelding fra KrF.

Rygg fratrer med umiddelbar virkning.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det er vemodig å gå av, men mest av alt er jeg takknemlig for spennende år med bergenserne som sjef. Jeg er også svært takknemlig overfor fagmiljøene i Bergen kommune som er blant de beste i Norge, sier Filip Rygg.

Bergen KrF har ikke valgt å trekke seg ut av byrådet, men vil ta dissens når saken skal opp i byrådet. I bystyrebehandlingen vil KrF stemme for en løsning med bybane langs bryggen, slik alle faglige råd anbefaler.

Filip Rygg har hatt mange ulike verv i Bergen KrF de siste ti årene, nå vender han tilbake til Bergen bystyre.

Fra 2004-2007 var han politisk rådgiver for daværende byutviklingsbyråd Lisbeth Iversen, i perioden 2007-2009 var Rygg gruppeleder for KrF i bystyret og fra 2009 har han vært byråd. Først som skole- og barnehagebyråd i to år, og de siste årene som byråd for byutvikling, klima og miljø.

Les også
12 moderne disipler
Les også
Filip Rygg