To gutter på 15 og 16 år lå under vann i opptil et kvarter før de ble hentet opp etter badeulykken i Fredrikstad lørdag 14. juni. Foto: Johnny Larsen / NTB scanpix

Fikk svømmeopplæring da ulykken skjedde

Den ene av de to guttene fikk svømmeopplæring da badeulykken i Fredrikstad skjedde lørdag. Guttene var søskenbarn. En 15-åring døde av skadene, mens en 16-åring fortsatt er alvorlig skadd.

– Etterforskningen tyder på at den tragiske ulykken har skjedd i en opplæringssituasjon i forbindelse med svømming, sier krimsjef Ivar Prestbakken i Østfold politidistrikt til Fredriksstad Blad.

Den ene av guttene kunne svømme, den andre fikk opplæring. Guttene er søskenbarn. 15-åringen døde på Rikshospitalet søndag, mens 16-åringens tilstand mandag morgen fremdeles ble karakterisert som alvorlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Om det var gutten som ikke kunne svømme som omkom, ønsker ikke Prestbakken å kommentere.

– Vi kan ikke gå ut med opplysninger om dette ennå, fordi vi står midt i etterforskningen, men det er klarlagt at de to var i en opplæringssituasjon nede ved dammen, og at de ikke stupte uti, sier krimsjef Prestbakken.

Den omkomne 15-åringen ble mandag sendt til Rettsmedisinsk institutt.

– Obduksjon vil bli foretatt i løpet av tirsdag, opplyser krimsjefen.

De to guttene var sammen med fire-fem andre venner ved tredje dam for å bade. Guttene ble hentet opp av vannet ved 20.45-tiden lørdag kveld og kan ha ligget under vann i opptil et kvarter før de ble hentet opp av dykkere fra brannvesenet.

Les også
15-åring død etter badeulykke