To gutter på 15 og 16 år lå under vann i opptil et kvarter før de ble hentet opp etter badeulykken i Fredrikstad lørdag 14. juni. Foto: Johnny Larsen / NTB scanpix

15-åring død etter badeulykke

Den 15 år gamle gutten som ble hentet opp av vannet etter en badeulykke i Fredrikstad lørdag kveld, er død.

Oslo universitetssykehus meldte om dødsfallet like før klokken 18.30 søndag kveld. 16-åringen som var involvert i den samme badeulykken, oppgis fortsatt å være alvorlig skadd.

Det ble gitt livreddende førstehjelp på ulykkesstedet, og begge guttene ble etter hvert overført til Rikshospitalet, men livet til den yngste av dem sto altså ikke til å redde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hentet av dykkere

Guttene ble hentet opp av vannet ved 20.45-tiden lørdag kveld og kan ha ligget under vann i opptil et kvarter før de kom opp. Både vitner, polititjenestemenn og andre som kom til ulykkesplassen ved 3. Bjørndalsdam, måtte gi opp forsøkene på å finne og redde guttene, men dykkere fra brannvesenet klarte til slutt å hente dem opp på land.

Ulykken skjedde ifølgeAftenposten etter at guttene skal ha hoppet i vannet fra en knaus det er populært å bade fra i Fredrikstad-marka. Flere vitner så at guttene gikk under og varslet nødetatene samtidig som flere personer forsøkte å dykke etter dem.

Dammene i Bjørndalen er et populært utfartssted og friluftsområde, spesielt for ungdom. For fem år siden druknet en 14 år gammel gutt på samme sted.

Skolen informerer

Guttene er 10.-klassinger ved Kvernhuset ungdomsskole og Borge ungdomsskole. Skolene skal informere elevene om ulykken mandag.

Allerede lørdag kveld ble det kommunale kriseteamet i Fredrikstad samlet for å bistå venner og familiene til de to guttene. Pårørende og andre som trenger hjelp eller noen å snakke med, oppfordres til å kontakte legevakten i byen, hvor helsepersonell er klare til å ha hånd om dem.