Fattige og familier på KrFs prioriteringsliste

Mer kon­tant­støt­te til ett­årin­ge­ne og et grønnere budsjett er vik­ti­ge saker for Kris­te­lig Folke­par­ti i bud­sjett­for­hand­lin­ge­ne med re­gje­rings­par­ti­ene.

Opp­trap­ping mot to år­li­ge opp­tak i barne­ha­ge­ne er også prio­ri­tert i for­hand­lin­ge­ne i Stor­tin­get neste uke, har KrFs lands­sty­re be­stemt.

Parti­le­der Knut Arild Ha­rei­de slår fast at deres bud­sjett­mål er «en bedre so­si­al pro­fil, få det grøn­ne­re og få inn vik­ti­ge fa­mi­lie­po­li­tis­ke til­tak».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Par­ti­et vil fjer­ne kut­tet i støt­ten til yngre pleie­tren­gen­de, som både de rødgrøn­ne og de blå­blå har fore­slått. KrF vil også fjer­ne for­sla­get om kutt ibi­stan­den.

Sam­ti­dig som ver­den mar­ke­rer 75-års­da­gen forKrys­tall­nat­ten, lan­ser­te også Ha­rei­de et for­slag om en til­taks­plan mot anti­se­mit­tis­me.

Par­ti­et menerHo­lo­caust­da­gen skal mar­ke­res ved lan­dets sko­ler og øns­ker å se på straffe­lo­vens be­stem­mel­ser om hat­kri­mi­na­li­tet og sik­ker­hets­ni­vå­et rundt det jø­dis­ke mil­jø­et i Norge.