Tirsdag kan det bli streik i NRK. Samme dag skal statskanalen etter planen sende fotballkampen mellom Belgia og Algerie. Her trener Belgias Thibaut Courtois til kampen. Foto: Sergio Perez / Reuters / NTB scanpix

Fare for NRK-streik fra i morgen

781 NRK-ansatte kan bli tatt ut i streik tirsdag. NRK vil ikke svare på om det får konsekvenser for sendingene fra VM i fotball.

– Vi er opptatt av meklingen, og å oppnå enighet der. Derfor ønsker jeg ikke å gå inn på hvilke konsekvenser en eventuell streik kan få, sier NRKs kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen til NTB.

Medlemmene i LO Stat ønsker bedre arbeidstidsordninger, at alle ansatte skal få godskrevet utdanningen sin på lik måte og i tillegg et generelt kronetillegg. Det ble det ikke enighet om i forhandlingene. Mandag morgen startet derfor meklingen hos Riksmekleren, med frist midnatt samme dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dermed er det fare for statskanalens TV-sendinger de kommende dagene. Tirsdag kveld skal NRK etter planen sende VM-kampen mellom Belgia og Algerie.

– Forberedt på streik

– Det blir en utfordrende mekling, men vi går inn i den med ønske om å finne en løsning. Samtidig må vi også forberede oss på at det kan bli konflikt, sier Lise Olsen, forhandlingsleder i LO Stat.

Det er 728 ansatte i Norsk Tjenestemannslag (NTL) og 53 medlemmer i Musikernes fellesorganisasjon (MFO) som kan tas ut i streik. NTL-medlemmene fordeler seg på alle typer stillingsgrupper i NRK, mens MFO-medlemmene er tilknyttet Kringkastingsorkesteret.

– Mangler forhandlingsvilje

NTLs leder Eddie Ingebrigtsen sier NRK ikke har vist forhandlingsvilje så langt.

– Det er litt synd at vi må til Riksmekleren for å forsøke å få til reelle forhandlinger, men det måtte vi altså, sier han til Fri Fagbevegelse.

Den beskrivelsen kjenner ikke arbeidsgiverforeningen Spekter seg igjen i.

– Vi opplever at forhandlingene var gode og konstruktive, og jeg tror og håper at vi skal få til en løsning, sier Gunnar Larsen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Spekter til NTB.

Les også
Fare for NRK-streik midt under fotball-VM
Les også
Bortføring opprører og engasjerer Israel
Les også
NRK vil selge Marienlyst-hovedkvarteret
Les også
Demonstrasjoner kan skygge for fotballfest