NRK vil selge Marienlyst-hovedkvarteret

NRKs kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen vil selge NRKs bygningsmasse på Marienlyst for å få råd til å bygge nytt kringkastingshus.

- Dette er ikke et mo­der­ne og fram­tids­ret­tet bygg. Vi dri­ver et stort medie­hus med helt spe­si­el­le behov. Da er det mest hen­sikts­mes­sig å bygge nytt, men hvis vi skal få dette til i løpet av åtte-ti år, så må vi ta tak i dette nå, sier Erik­sen til Da­gens Næ­rings­liv.

NRK skal nå ut­re­de mu­lig­he­te­ne for enten å bli væ­ren­de på Ma­ri­en­lyst, eller bygge nytt kring­kas­tings­hus et annet sted i Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det mest rea­lis­tis­ke vil være å rea­li­se­re ver­di­ene her, for å fi­nan­siere et nytt bygg som kan iva­re­ta NRKs lang­sik­ti­ge behov, sier Erik­sen.

Ma­ri­en­lyst-ei­en­dom­men er på 85 mål og kan iføl­ge meg­ler­hu­set Akers­hus Ei­en­dom oppnå en pris på mel­lom 1,1 og 2,1 mil­li­ar­der kro­ner.

Selv­aag Bolig ser på dette som et av de mest at­trak­ti­ve bo­lig­om­rå­de­ne sen­tralt i Oslo og tror tom­ten kan gi plass til 1.200-1.400 bo­li­ger.

Sam­ti­dig står NRK-byg­get på By­an­tik­va­rens gule liste over verne­ver­di­ge kul­tur­min­ner i Oslo, og deler av ei­en­dom­men er fore­slått fre­det, opp­ly­ser NRKs ei­en­doms­sjef Kjer­sti Nord­tveit.

Ut­fal­let av pro­ses­sen rundt fred­ning av deler av ei­en­dom­men kan der­for føre til stren­ge­re ramme­be­tin­gel­ser, mener hun.

(©NTB)

Les også
Målet er minst mulig banning i NRKBanning i NRK
Les også
Brorskapet avslørt på NRKConrad Myrland