Får skryt av sin fremste motstander

Dag Øivind Østereng (bildet) er full av lovord om mennesket Erling Pettersen.

Dette skriver han på Facebook:

«Biskopen i Stavanger,Erling Pettersen, har meldt at han går av 1. mars 2017. I den anledning har jeg lyst til å sette biskopen til side, og si noen ord om personen Erling Pettersen. Personen Erling Pettersen er en person som ville mye mer enn han fikk til i Stavanger. Det er ikke bare biskopens skyld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hindret av en slitsom samlivsetisk debatt som tok tid og krefter, og hindret av en kirkekultur som er temmelig egenrådig, har det å forme dette bispedømmet spirituelt nesten vært en umulig oppgave. Her i Rogaland gjør vi som vi vil. Ikke lett å være biskop da.

Hadde vi ikke hatt den ødeleggende samlivsdebatten og hadde vi hatt en mer enhetlig kirkekultur i bispedømmet, da kunne Erling ha gitt dette bispedømmet langt mer enn han faktisk fikk gitt. Keltisk spiritualitet, misjonsfokus, dialogarbeid og kirkens sosiale oppgave kunne fått en blomstringstid i Stavanger, om ikke ytre forhold ellers hadde vært så krevende.

Erling er et brennende menneske som vil mye, men han har nok kjent på mye friksjon, manglende tillit og til tider ufine tilbakemeldinger. Der er det ting mange burde gå i seg selv på.Carissimi tror jeg har behandlet biskopen med respekt, tross dyp og uttrykt uenighet.

Jeg er blant dem som er kritisk til biskopen, Erling Pettersen. Men personen Erling Pettersen har jeg likevel stor sans for. Det er få, om noen iStavanger bispedømme jeg har kunnet snakke teologi med som med han. Nå varsler han at han som pensjonist vil engasjere seg på gateplan, og der har vi Erlings sanne ansikt, og det ansiktet er vakkert.

Han brenner for dem som trenger han. I tillegg har han vært flyktningene sin beste talsmann i bispekollegiet, og hans kamp for konvertitten,Reza, er en av de historiene som har rørt meg mest i Den norske kirke i seneste år. Det vil jeg huske Erling for».