– Familien forrådt av norske kristne

Kampanjeleder mener det trengs omvendelse.

Chicago-pastoren Christian Ionescu er talsmann for den internasjonale kampanjen til støtte for det rumensk-norske foreldreparet i Naustdal. Overfor Dagen understreker han at aksjonistene nekter å gi seg før alle fem barna er tilbake hos foreldrene. For to uker siden fikk de tilbake den yngste.

– Vi er et sterkt, tallrikt og forent fellesskap, og alle steder i verden har vi forsettet, ressursene og strategien for å skape så mye ubehag som nødvendig for å fri familien fra grepet til dette urettferdige, konspiratoriske og hensynsløse systemet som kalles barnevernstjenester, skriver Ionescu i en epost.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hjernevasking

Pastoren beskriver responsen de har fått fra norske myndigheter - helt fra kongehuset til lokale byråkrater - som kald og unnvikende. Han har inntrykk av at ingen har jurisdiksjon over systemet.

Ionescu mener familiens tro er den egentlige årsaken til det som er skjedd. Han hevder Norge ikke bare nekter å bøye seg for internasjonal fordømmelse, men også for Gud.

– Hva vil du si til nordmenn som mener at kampanjen deres er unyansert og i det hele tatt maler et urettferdig bilde av Norge?

– Vi snakker om en familie som er terrorisert og ødelagt til det ytterste av dette systemet og absurde prosedyrer, og så skal vi rope: «Stakkars Norge»? Vi vil ikke en gang tenke på hvilken hjernevasking som er skjedd i et samfunn som ikke er det minste mistenksomt mot myndighetene når du ser på den elendige historikken og statistikken til barnevernet, sier Ionescu.

Han legger til at kampanjen ikke bryr seg om Norge reformerer eller avvikler barnevernet, men at denne familien gjenforenes.

LES MER:– Aldri sett noe liknende

– Trenger omvendelse

– Hva er budskapet deres til kristne i Norge?

– Dere har forrådt troen deres og deres brødre i nød. Lederne deres er blitt tjenere for systemet. Dere sier at dere ikke blir forfulgt for deres tros skyld i Norge. Selvsagt blir dere ikke det, for dere er politisk korrekte, dere har tilpasset dere til retningslinjene i et sekulært samfunn og dere er lydige og konforme med kravene som stilles, sier Ionescu.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han mener til og med bibeloversettelsene reflekterer dette.

– Dere er subsidiert av myndighetene, det gjelder lederne og mange av publikasjonene og mediene deres. Det er ikke rart at dere i beste fall er stille og i verste fall støtter myndighetenes overgrep. Dere trenger å omvende dere. Gå tilbake til Guds ord, dets prinsipper og verdier, og slutt med å vri og vrangtolke det for å rettferdiggjøre og understøtte deres egne interesser, sier han.

LES MER:Kristen protestbølge mot barnevern

Savner medlidenhet

Mange rumenske kristne har et forhold til Norge fordi den forfulgte og torturerte presten Richard Wurmbrand fikk hjelp fra norske kristne til å komme seg ut av hjemlandet i 1965.

LES MER:Rumensk jøde ga forfulgte kristne et ansikt

– Som rumenske kristne brukte vi å se opp til Norge. Det var et lys av håp og godhet i verden. Vi har vært så takknemlige for alt dere gjorde for oss, og den åndelige ledelsen dere ga oss i tider med stor fare og undertrykkelse, men dessverre har dere gått bort fra dette. Likevel, med kjærlighet og takknemlighet for fortiden, ber vi om at dere igjen blir det dere virkelig er: medlidende, og ikke hjerteløse og kalde, sier Ionescu.