Europabevegelsen vil ha EU-debatt i valgkampen

Europa­be­ve­gel­sen kal­ler Høyre ping­le­te fordi par­ti­et ikke dis­ku­te­rer EU-po­li­tikk i valg­kam­pen.

- Det er skuf­fen­de at ja-par­ti­ene, og sær­lig Høyre, ikke tar opp og dis­ku­te­rer hva vi kan gjøre i fel­les­skap for å hjel­pe et Euro­pa som har pro­ble­mer, sier Europa­be­ve­gel­sens leder Jan Erik Grind­heim til Na­tio­nen.

Han erg­rer seg over at ver­ken norsk EU-po­li­tikk eller de øko­no­mis­ke ut­ford­rin­ge­ne i Euro­pa er tema i valg­kam­pen. Grind­heim viser til at det er blått fler­tall i Europa­par­la­men­tet og at to tre­de­ler av EUs re­gje­rin­ger er sen­trum-høy­re-re­gje­rin­ger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Høyre burde der­med sam­men med de andre bor­ger­li­ge par­ti­ene i Norge snak­ke om hva man kan gjøre i fel­les­skap for å sikre sta­bil øko­no­misk og de­mo­kra­tisk ut­vik­ling i Euro­pa, mener Grind­heim.

Høy­res europa­po­li­tis­ke tals­mann Ni­ko­lai Ast­rup er enig i at EU burde ha blitt viet stør­re plass i valg­kam­pen. Men han mener Grind­heim ikke har grunn til å være skuf­fet over Høyre.

- Europa­be­ve­gel­sen sik­ter på feil parti. Det er to par­ti­er i Norge som fak­tisk dis­ku­te­rer EU og for­hol­det til EU, og det er Høyre og Sen­ter­par­ti­et, sier han.

Høyre har det siste året mar­kert ty­de­lig stå­sted i europa­po­li­tik­ken, leg­ger han til.

(©NTB)

Les også
Stoltenberg og surrogati