– EU iverksetter nye sanksjoner mot Russland

EU kommer til å iverksette de nye, varslede sanksjonene mot Russland fredag, sier diplomatkilder ifølge AFP.

Sanksjonene ble vedtatt mandag, men EU-landene har fram til nå ikke greid å bli enige om når de skulle iverksettes.

I mellomtiden har både Ukraina og Russland uttrykt at de er fornøyd med hvordan våpenhvilen øst i landet fungerer. Lederen for Organisasjonen for samarbeid og sikkerhet i Europa (OSSE) har dessuten uttalt at det vil være rimelig å vente med sanksjonene for å se om våpenhvilen kan føre til en reell politisk prosess.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Ukrainas patriark Filaret oppfordrer russiske og ukrainske kirkeledere til å tørre å snakke sant når de nå er samlet til dialogkonferanse i Oslo. Advarer om at konflikten kan bli starten på en 3. verdenskrig, hvis den ikke nå blir stoppet.

Forsker: – Rett nivå på norske Russland-sanksjoner

Det er god og klok utenrikspolitikk av Norge å legge seg på samme sanksjonsnivå som Europa, mener Russland-ekspert Lars Rowe. Han tror Barentssamarbeidet står for en støyt.

Når Norge følger med på lasset i europeiske reaksjoner, er det i tråd med god norsk utenrikspolitikk, mener seniorforskeren ved Fridtjof Nansens Institutt

– Vi kan ikke framstå som mildere overfor Russland enn våre europeiske partnere. Det ville sette oss i et dårligere lys overfor resten av Europa. Det er i alle fall ikke aktuelt å være strengere. Det vil sette oss i en fryktelig situasjon overfor Russland når dette en gang tar slutt, sier Rowe til NTB.

Les også
Patriark ber Putin omvende segDialogkonferanse
Les også
Når KrF truer med militærmakt
Les også
Gransking viser at MH17 ble truffet av flere objekterFlykatastrofen i Ukraina
Les også
Propaganda splitter russere og ukrainereKrig i Ukraina
Les også
Russland vurderer å stenge luftrommet for EU-fly