Alle de 298 personene om bord mistet livet da rute MH17 fra Malaysia Airways styrtet i Øst-Ukraina i juli. Foto: Reuters / NTB scanpix

Gransking viser at MH17 ble truffet av flere objekter

Det malaysiske flyet MH17 ble truffet av flere «høyhastighetsobjekter» over Ukraina i juli, ifølge en rapport fra nederlandske granskere.

Bilder av vraket viser at flyet ble gjennomboret på flere steder fra utsiden. Dette førte til at flyet brakk opp i flere deler før det traff bakken, ifølge rapporten.

Etterforskerne har ikke funnet bevis for at styrten skyldtes tekniske feil ved flyet eller feil fra besetningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Malaysian Airlines flygning MH17 var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur da det styrtet 17. juli i nærheten av Donetsk i Øst-Ukraina, som er kontrollert av prorussiske opprørere. Alle de 298 personene om bord mistet livet.

Flykatastrofen i Ukraina

* Malaysia Airlines' flyging MH17 på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur styrtet 17. juli i nærheten av opprørskontrollerte Donetsk i Øst-Ukraina.

* Alle 298 om bord mistet livet. 193 var fra Nederland, 43 fra Malaysia og 28 fra Australia.

* Prorussiske separatister er blitt anklaget for å ha skutt flyet ned. FNs sikkerhetsråd vedtok 21. juli en resolusjon som fordømmer hendelsen.

* Russland har avvist anklager om at de har utstyrt opprørerne med bakke-til-luft-raketter som gjorde nedskytningen mulig.

* Flyets ferdskriver og taleregistrator ble overlevert fra opprørerne og fraktet til Storbritannia for undersøkelse.

* Nederland fikk ansvaret for den internasjonale granskingen, og døde ble fraktet dit for identifisering. Den foreløpige rapporten om ulykkesårsaken ble lagt fram tirsdag.

(Kilde: NTB)

NTB

Les også
Malaysia Airlines må si opp tusenvis av ansatte
Les også
Flyvrakrestene er tuklet med
Les også
Malaysia Airlines: – Reiseruten var trygg