Biskop Bernt Eidsvig, Oslo Katolske bispedømme. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Etterforskningen av Oslo katolske bispedømme forsinket

Oslo katolske bispedømme (OKB) og biskop Bernt Eidsvig ble i februar siktet for grovt bedrageri av 50 millioner offentlige kroner. De siste ukene har ingen etterforskere jobbet med saken.

Oslo katolske bispedømme, økonomisjef Pham Cong Thuan og biskop Eidsvig ble i februar siktet for grovt bedrageri av 50 millioner kroner.

Dette var offentlige tilskudd kirken har tilegnet seg ved å innrapportere et langt større antall registrerte katolikker enn bispedømmet, etter politiets syn, har rettmessig dokumentasjon for, skriver Aftenposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo-politiet varslet at den ville fatte beslutning om en eventuell tiltale i den omfattende bedragerisaken før jul, men de siste ukene har ingen etterforskere jobbet med saken. Dette fordi den ene som har jobbet med etterforskningen er flyttet over til en annen sak. Også i april og mai gikk det flere uker uten at en etterforsker var dedikert til saken.

– Vi er skuffet over at påtalemyndigheten ennå ikke har kommet med en konklusjon. Et helt bispedømme med over 130.000 medlemmer venter på hva som skjer i denne saken, og vi hadde håpet på en avklaring før jul, sier fungerende administrasjonssjef i Oslo katolske bispedømme, Lisa Wade.

Etterforskningsleder Rune Skjold avviser at saken ikke er en prioritet og sier at utsettelsen ikke får noen konsekvenser for etterforskningen.

Les også
– Biskop godkjente omstridt medlemspraksis
Les også
Krever 40 millioner tilbake fra den katolske kirken
Les også
Oslo katolske bispedømme: – Uheldig, men ikke ulovlig
Les også
Krever tiltak etter rot i Den katolske kirkeRevisjonsplikt og Folkeregisteret