Ettåringens foreldre framstilles for fengsling

For­eld­re­ne til den døde ett­årin­gen i Van­vi­kan fram­stil­les for fengs­ling fre­dag. Begge er sik­tet for le­gems­be­ska­di­gel­se med døden til følge.

Sik­tel­sen mot for­eld­re­ne er skjer­pet til å om­fat­te le­gems­be­ska­di­gel­se med døden til følge.

Den 29 år gamle faren har nek­tet straff­skyld etter at pa­rets ett år gamle sønn døde ons­dag. Tors­dag ble også den 26 år gamle moren sik­tet i saken på bak­grunn av opp­lys­nin­ge­ne po­li­ti­ets etter­forsk­ning har fram­brakt. Moren hadde tors­dag kveld ikke fått snak­ket med sin ad­vo­kat.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Men jeg går ut fra at hun vil be­nek­te straff­skyld, etter­som faren gjør det, sier mo­rens for­sva­rer Tore Angen til VG.

Fengs­ling fre­dag

- Begge sik­te­de vil etter avhør bli frem­stilt for fengs­ling fre­dag med bak­grunn i faren for be­vis­for­spil­lel­se. Tids­punkt for fengs­lings­møte er ikke fast­satt, skri­ver po­liti­sta­sjons­sjef Snor­re Haug­dahl tors­dag kveld. Po­li­ti­et møter pres­sen klok­ka 9 fre­dag mor­gen for å gi yt­ter­li­ge­re opp­lys­nin­ger om saken

29-årin­gen skal etter pla­nen av­hø­res fre­dag for­mid­dag, når den fore­lø­pi­ge ob­duk­sjons­rap­por­ten fore­lig­ger. Inn­til vi­de­re er det ikke fast­slått hvor­dan bar­net døde, men iføl­ge for­sva­re­ren Trond Peder Nil­sen skal den førs­te legen som un­der­søk­te bar­net, ha kon­klu­dert med kvel­ning som følge av opp­kast.

- Faren har så langt for­talt at han i løpet av de siste to døg­ne­ne før døds­fal­let ikke ob­ser­ver­te noe som kan for­kla­re hvor­dan eller hvor­for søn­nen døde. Han og moren har helt sam­sva­ren­de for­kla­rin­ger om dette, sier Nil­sen til NTB.

Det var en lege som meld­te fra om døds­fal­let klok­ka 12.40 ons­dag. Bar­net var al­le­re­de dødt da legen kom til ste­det. Iføl­ge fa­rens for­sva­rer var det moren som fant gut­ten død på sove­rom­met.

Bar­nets bi­stands­ad­vo­kat

Ad­vo­kat An­ders Kjø­ren er opp­nevnt som bi­stands­ad­vo­kat for det av­døde bar­net, og sier til NTB at han skal «iva­re­ta hans in­ter­es­ser som om han var i live».

Po­li­ti­et kjen­ner fort­satt ikke bak­grun­nen for at barne­ver­net tirs­dag be­søk­te fa­mi­li­en og ba om bi­stand fra po­li­ti­et, men fyl­kes­men­ne­ne i både Sør- og Nord-Trøn­de­lag opp­ret­ter nå til­syns­sak.

Fyl­kes­man­nen i Nord-Trøn­de­lag skal nå lede det fyl­kes­lege Marit Kve­r­ild kal­ler «et re­gio­nalt til­syns­team». Selv om Leks­vik kom­mu­ne lig­ger i Nord-Trøn­de­lag, har den fel­les barne­verns­tje­nes­te med flere sør­trøn­ders­ke kom­mu­ner, iføl­ge Trøn­der-Avi­sa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kripos vil av­slut­te de tek­nis­ke un­der­sø­kel­se­ne på åste­det fre­dag.

29-årin­gen er tid­li­ge­re dømt for volds- og nar­ko­tika­kri­mi­na­li­tet, men ikke for hand­lin­ger som kan re­la­te­res til hva som skjed­de da ett­årin­gen døde. Man­nen skal ha hatt en lang­va­rig rush­is­to­rie, iføl­ge VG.

Les også
Far til ettåring nekter straffskyld
Les også
Spedbarn funnet død - faren pågrepet