Far til ettåring nekter straffskyld

Faren til den ett år gamle gut­ten som ble fun­net død ons­dag i et hus i Van­vi­kan i Nord-Trøn­de­lag, nek­ter straff­skyld. Han mener at han ikke har gjort noe straff­bart.

Det opp­ly­ser 29-årin­gens for­sva­rer Trond Peder Nil­sen tilVG etter at den sik­te­de var i avhør hos po­li­ti­et ons­dag kveld.

- Kli­en­ten min sier han ikke har be­gått noen straff­bar hand­ling, sier Nil­sen til avi­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For­sva­re­ren sier 29-årin­gen har for­klart i avhør at bar­net var dødt da moren kom inn på barne­rom­met.

Man­nen er sik­tet for le­gems­be­ska­di­gel­se under sær­de­les skjer­pen­de om­sten­dig­he­ter. Po­liti­ad­vo­kat Silje Van­vik be­kref­tet ons­dag at det drei­er seg om vold mot et for­svars­løst barn.

Nye avhør

Tors­dag skal det fore­tas nye avhør av den sik­te­de.

- Kli­en­ten min er sli­ten, og na­tur­lig nok be­rørt av si­tua­sjo­nen. Han synes det som har skjedd er for­fer­de­lig, sier Nil­sen.

Den 26 år gamle moren til den av­døde gut­ten har sta­tus som vitne i saken. Hun er ikke mis­tenkt i saken, skri­verTrøn­der-Avi­sa.

Den døde gut­ten skal ob­du­se­res i Trond­heim tors­dag.

Kripos

Etter­fors­ke­re fra Kripos ankom i 1-ti­den natt til tors­dag pa­rets bolig i Van­vi­kan i Leks­vik kom­mu­ne og star­tet sine un­der­sø­kel­ser.

Det var en lege som meld­te fra om døds­fal­let klok­ka 12.40 ons­dag etter­mid­dag. Bar­net var al­le­re­de dødt da legen kom til ste­det, opp­lys­te po­liti­sta­sjons­sjef Snor­re Haug­dahl ved Stein­kjer po­liti­sta­sjon på en presse­kon­fe­ran­se ons­dag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Po­li­ti­et har vars­let ny presse­kon­fe­ran­se i Stein­kjer tors­dag for­mid­dag klok­ka 11.

Barne­ver­net

Snor­re Haug­dahl for­tal­te ons­dag at barne­ver­net al­le­re­de tirs­dag hadde be­søkt fa­mi­li­en. Barne­ver­net hen­vend­te seg da til po­li­ti­et for å få bi­stand til un­der­sø­kel­ser i hjem­met.

- Barne­ver­net be­søk­te hjem­met på tirs­dag, men jeg kjen­ner ikke bak­grun­nen for dette. Jeg vet ikke om barne­ver­net har hatt kon­takt med fa­mi­li­en også før det, sa po­liti­sta­sjons­sje­fen.

Bort­sett fra moren og faren, var det ingen vit­ner til hen­del­sen som førte til at bar­net deres døde.

Pre­get

Kom­mu­nen ble raskt vars­let om døds­fal­let, og et krise­team er ned­satt for å følge opp alle be­rør­te.

- Dette har pre­get oss sterkt og de som job­ber i barne­ha­gen er be­rørt, sier kom­mu­nal­sjef Rei­dun Hin­d­rum til VG.

Avi­sen får opp­lyst at den sik­te­de er tid­li­ge­re straf­fet for mind­re for­hold i en annen del av lan­det.

Søn­nen til hus­ei­e­ren av bo­li­gen i Van­vi­kan, Wiggo Rian, sier til Dag­bla­det at det aldri var noe bråk med paret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Dette kom som lyn fra klar him­mel. Jeg har ikke noe ne­ga­tivt å si om dem. De var greie folk. (©NTB)