Erna Solberg mener at profilen som KrF har lagt seg på i forslaget til politisk program, er lett gjenkjennelig.

- Et gjenkjennelig KrF

Høyres leder Erna Solberg synes det er et gjenkjennelig KrF som framtrer i forslaget til politisk program for perioden 2009-2013.

Hun avskriver ikke regjeringssamarbeid selv om KrF har en noe annen skattepolitikk enn Høyre.

Lederen i KrFs programkomité, Knut Arild Hareide, presenterte torsdag resultatet av mange måneders arbeid, og blant hovedpunktene er økt utviklingshjelp og øking av kontantstøtten.

Solberg lar seg ikke hisse opp av disse punktene, heller ikke at programkomiteen går inn for å holde dagens skattenivå. Høyre vil ha en generell skattelette, men Solberg mener det ligger slingringsmonn her og ser muligheter for kompromisser.

Høyre-lederen var torsdag på bedriftsbesøk på Nordvestlandet og hadde ikke fått satt seg inn i alle punktene i KrFs programutkast.

- Men vi kjenner igjen det KrF vi gikk til forhandlinger med i 2001, og som vi kompromisset oss fram til regjeringssamarbeid med i 2005. KrF har i opposisjon vært med på flere enkeltforslag som ville senke skattene, selv om partiet ikke vil ha generelle skattelettelser, sier Solberg til NTB.

Hun minner om at Høyre var med på å innføre kontantstøtten i Norge og at dette ikke er noen problemsak i forholdet til KrF. Når det gjelder å få utviklingshjelpen opp i 1 prosent av BNP, er Høyre mer innstilt på å sørge for at bistanden hjelper, enn å låse seg til en bestemt prosentsats.

- Men dette er ikke noe uoverstigelig skille, sier Solberg.