Erna Solberg: - Sonderingene fortsetter

Dette sa Høyre-lederen etter partiets gruppemøte på Stortinget i ettermiddag.

- Son­de­rin­ge­ne fort­set­ter, sa Høy­res leder Erna Sol­berg da Høyre av­slut­tet sitt gruppe­møte på Stor­tin­get ons­dag etter­mid­dag.

Sol­berg har vars­let at hun vil møte pres­sen på Stor­tin­get etter at alle par­ti­ene har av­slut­tet sine møter i kveld, opp­lys­te Høyre til NTB tid­li­ge­re ons­dag etter­mid­dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Alle de fire bor­ger­li­ge par­ti­ene har møter hver for seg ons­dag etter­mid­dag etter ni dager med fel­les son­de­rin­ger.

- Fortsetter i morgen

Venstre-leder Trine Skei Grande sier sonderingene om ny regjering fortsetter torsdag. Partiet vil neppe si ja eller nei til regjeringsdeltakelse onsdag kveld.

Det var en meget ordknapp partileder som møtte pressen etter et drøyt to timer langt møte i Venstres stortingsgruppe i 16-tiden onsdag.

- Vi kommer til å fortsette sonderingene i morgen. I dette møtet har vi diskutert politikk; hvilke saker det er viktig å få gjennomslag for og hvilke seire vi må ha for å bære et samarbeid, sa Skei Grande.

Hun la til at Venstre forlanger klare seire i spørsmål om klimapolitikk og barnefattigdom, slik partiet gikk til valg på. Klokken 17 møttes landsstyret i Venstre for å diskutere sonderingene og veien videre. Det er ventet at møtet vil vare «i noen timer».

- Deretter skal stortingsgruppa samles for å oppsummere situasjonen, sier Skei Grande til NTB.

Fornøyd

Onsdagens møte var første gang Venstres nye stortingsgruppe ble orientert om status etter ni dager med sonderinger i Nydalen. Tilbakemeldingene var positive, sier stortingsrepresentant og avtroppende Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn.

- Stortingsgruppa har full tillit til partiledelsen og er fornøyd med jobben som gjøres i sonderingene. Nå skal vi lytte godt til hva landsstyret har å si, sa Rotevatn til NTB etter gruppemøtet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han ville ikke avsløre hvilke stridspunkter som er de vanskeligste for regjeringssondørene i øyeblikket, men medga at det fremdeles er stor grad av uenighet mellom de fire valgvinnerne på borgerlig side.

- Vet mer

Rotevatn sier det neppe kommer noen konklusjon på det overgripende spørsmålet om ja eller nei til regjeringsdeltakelse i kveld.

- Nå vet vi mer enn vi gjorde. Det var nyttig for stortingsgruppa, men noen konklusjon får dere neppe nå i ettermiddag, sier Rotevatn.

Trine Skei Grande etterlot seg det samme inntrykket tidligere onsdag.

- Vi skal ha en politisk drøfting om hvilke saker som er viktige for oss, sa Venstre-lederen før gruppemøtet startet.

(©NTB)

Les også
Blir det Gullbrød eller Mokkabønner?
Les også
Presset fra den kristne høyresiden