Erik Furnes, generalsekretær i Indremisjonsforbundet, avbildet ved en annen anledning.

Er Furnes på vegg godt nok?

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at det ble vist en videotale av generalsekretær Erik Furnes under det ekstraordinære årsmøtet til Nordmøre og Romsdal Indremisjon i oktober.

Via en videofil fra nettsiden Preik.tv talte han til forsamlingen.

Noen synes det er en kjempeidé, andre synes det er forkastelig. Kretsleder Arild Ove Halås håper på sin side at videotaler kan bli mer vanlige på bedehusene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Når vi sliter med å dekke inn talerønskene, mener jeg dette er et svært godt alternativ, sier han til Sambåndet. Han har selv vurdert å spille inn noen bibeltimeserier som kan distribueres.

– Slik situasjonen vår er nå, klarer vi ikke å dekke etterspørselen etter talere til enhver tid. Dessverre, og underlig nok, fører dette ofte til at man lokalt velger å la være å samles til et møte, siden det ikke kom en tilreisende taler. Jeg lurer virkelig på hvor i Bibelen det står om en slik strategi, spør han i en nettleder på kretsens hjemmeside.

Bekymret

– Svært mange hører jo både andakter og møteopptak foran tv-apparatet eller radioen hjemme. Hvorfor skal vi ikke kunne gjøre det samme når vi er flere, undres han.

Medieleder i ImF, Petter Olsen, støtter Halås.

– Dersom taleren er eneste grunnen til at vi samles, er jeg litt bekymret for tankene våre om det kristne felleskapet, sier han til Sambåndet.

Kjetil Fyllingen, prosjektleder for Preik.tv skriver i en kommentar til artikkelen at han håper folk vil se at taler på video kan være et godt supplement, og viser til en bibelsk praksis der Paulus´brev ble lest opp i menigheten i Laodikea.

Paulus

«Han var altså ikke alltid tilstede fysisk, men ordene fra ham ble like fullt formidlet til forsamlingen. Jeg er rimelig overbevist om at hadde Paulus hatt et videokamera tilgjengelig, ville han ha laget en video i plassen for (eller i tillegg til) et brev, og gitt instruks om at de skulle vise denne i forsamlingen», skriver han.

– Kan føles uvant

Sambåndet har vært i kontakt med Willow Creek, som har lang og god erfaring med talere på veggen. Da de nylig gjennomførte lederkonferansen The Global Ledership Summit, var det nesten utelukkende med talere på storskjerm.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det kan føles uvant i starten, men vår oppfordring til folk er å la seg engasjere. Lytt som om taleren var til stede. Ber taleren om respons, så gi denne; klapp hvis det skal klappes, rekk opp hånden hvis det skal rekkes opp hender, oppfordrer Ellen Maria Haugland, prosjektleder i Willow Creek Norge.

Les også
Kirke-apper gir utvidet taletid
Les også
Økt støtte til Indremisjonsforbundet