Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF). Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Enighet om revidert nasjonalbudsjett

Regjeringspartiene og samarbeidspartiene KrF og Venstre er enige om revidert nasjonalbudsjett. Avtalen vil bli presentert i vandrehallen på Stortinget klokken 15.

Etter en snau uke med forhandlinger har partene etter det NTB får opplyst fra kilder i flere partier nå kommet i mål. Forhandlingene har tidvis vært intense og samtalene pågikk til midnatt søndag.

Finanspolitikerne, som forhandler på vegne av de fire partiene, møttes på Stortinget klokken 9 mandag morgen for nye samtaler. Etter en kort pause ble forhandlingene gjenopptatt før partene gikk fra hverandre like før stortingsmøtet ble satt klokken 12. Da var det enighet om et avtaleutkast som nå har fått grønt lys av de respektive stortingsgruppene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Grep mot økende arbeidsledighet, først og fremst i form av flere tiltaksplasser, er ventet å være del av budsjettforliket som legges fram senere i dag. Mer penger til kommunene og skjerpet satsing på grønn omstilling i næringslivet ble også trukket fram som viktig for samarbeidspartiene i forkant av forhandlingene.

Ekstrabevilgninger til flere kvoteflyktninger fra Syria ligger imidlertid ikke inne i avtalen. Som kjent forhandler de parlamentariske lederne om et bredt forlik om Syria-flyktninger, og de møtes ikke på nytt før torsdag klokken 16.

Etter det NTB erfarer vil det heller ikke bli avsatt ekstramidler til humanitære tiltak i og rundt Syria i revidert nasjonalbudsjett. Også dette er gjort til gjenstand for diskusjonene blant de parlamentariske lederne. (©NTB)

Les også
IMF med klar advarsel om norske boligpriser
Les også
KrF åpner for å ta Syria-regningen senere
Les også
Venstre og KrF finpusser kravlisten
Les også
Anundsen vil stanse «plagsomme» utilregnelige personer
Les også
Halvparten av folket vil ha 10.000 Syria-flyktninger