Endelig CD-debut for Gunnleik

MOSS: Etter tolv år som lovsangsleder har endelig en drøm blitt virkelighet for Gunnleik Hofstad. Til helgen slipper han nemlig sin debut-CD «Bare du», som består av et knippe lovsanger av høy musikalsk kvalitet.

Den 30 årige reisekonsulenten har tilbrakt deler av høsten og vinteren i studio. I disse dager foreligger resultatet i form av CD-en «Bare du».
- Det å lede folk inn i lovprisning og tilbedelse er mitt kall, og jeg elsker det, forteller Hofstad.
Gunnleik bekrefter også sitt slektskap som sønn til Øyvind Hofstad, som er leder for Menn Tar Ansvar.
- Jeg vokste opp i en familie som var aktiv Ungdom i Oppdrag, og lovsang fikk jeg inn bokstavelig talt gjennom morsmelken, ler Gunnleik, som har syslet med lovsang i Oslo Kristne Senter og Livets senter på Lillehammer. Han er bosatt i Saltnes i Østfold og er aktiv i lovsangen i Moss Bibelsenter.

Tilbedelse
«Bare Du» veksler mellom pop influert lovsang, med gitaren som det bærende instrumentet og inderlig tilbedelse til Herren. Musikalsk holder det også en høy standard.
- Jeg har prøvd å lage en plate der målet er å hjelpe folk til å tilbe Gud. Samtidig har jeg ønsket å lage en plate for de som også er interessert i å høre på det musikalske, sier Gunnleik Hofstad.
De fleste instrumentene og programmeringen står Hofstad for selv. Det er den akustiske gitaren som dominerer lydbildet. Men på flere av sangene er Svein Skulstad på elgitar og amerikaneren Terry Bone på alt og tenorsax, med å krydrer utgivelsen. Sangene har tilbedende tekster og forteller hvor stor Gud er.
- Lovsang er både å tilbe Gud, men også å skryte overfor andre om hva han har gjort for meg og om hvor stor han er, forklarer han.

Avhengig av inspirasjon
Alle tekster og melodier har Hofstad skrevet selv. Han er også produsent og arrangør, med god hjelp av Bjørn Skjelin.
- Det er vanskelig for meg å bare sette meg ned å skrive en sang. Jeg er avhengig av Den Hellig Ånds inspirasjon. Alle sangene på platen har kommet til på den måten.
- Sangen «Rik på nåde» ble til i et ettermøte hvor jeg ledet lovsangen. Det var tre igjen i salen og en av de tre mottok forbønn. Da kom sangen til meg mens jeg satt og spilte. Ellers opplever jeg å få sanger når jeg sitter i bilen til og fra jobb og synger for meg selv, eller når jeg tilber Herren for meg selv.

Vil hjelpe
- Det å betjene folk med den gaven Gud har gitt meg er mitt livskall, derfor er det å lede folk inn i tilbedelse og lovprisning det viktigste for meg. Om det er når jeg leder lovsangen på et møte eller gjennom en plate, spiller ingen rolle. Jeg kan ikke bane veien for dem inn i «det aller helligste», det har Jesus gjort gjennom sitt blod, sier Hofstad som inviterer til CD-slepp på Cafe´Barrat i Oslo Kristne Senter i morgen.

Halvard Sand