Emily Letts svarer på kritikk

Kvinnen som la ut sin egen abortvideo avviser at hun er oppmerksomhetssøkende.

I et in­ter­vju med BBC-pro­gram­met News­beat, svar­te Emily Letts på spørs­mål om­kring hen­nes abort­vi­deo.

25-årin­gen la ut en video av seg selv på YouT­ube der hun blir fil­met før, under og etter en abort. I skri­ven­de stund er den sett 1,65 mil­lio­ner gan­ger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pro­mo­te­rer abort

En av de som er kri­tisk til vi­deo­en er Anne Scan­lan, i Ja til li­vet-or­ga­ni­sa­sjo­nen Life.

- Dette er en video av en abor­t­råd­gi­ver som pro­mo­te­rer abort og tri­via­li­se­rer pro­se­dy­ren, sier Scan­lan i pro­gram­met. - Abort av­slut­ter livet til et ufødt barn og man må aldri ta lett på det.

Letts sva­rer slik:

- Ingen kan for­tel­le meg hvor­dan jeg skal føle i for­hold til min abort. Jeg følte det jeg følte og det er ikke på­vir­ket av noen andre annet enn hvor­dan jeg voks­te opp, gikk på col­le­ge og hvor­dan jeg lever dagen min og hvor­dan jeg spis­te salat til fro­kost. Jeg pus­ter, nyser, prom­per. Jeg er et le­ven­de men­nes­ke. Det er det jeg er, og jeg deler min his­to­rie.

Skue­spil­ler

Pro­gram­le­der Chris Smith for­tel­ler Letts at hun er blitt kalt en opp­merk­som­hets­sø­ker av en av lyt­ter­ne. En annen som han re­fe­re­rer til tror ikke på abor­ten, og viser til at Letts er en skue­spil­ler.

Letts blir syn­lig satt ut av dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, sier hun først.

- Jeg av­vi­ser idéen om at når en kvin­ne øns­ker å stå frem og snak­ke om sin kropp og de po­si­ti­ve eller ne­ga­ti­ve his­to­rie­ne som har med hen­nes liv­mor og re­pro­duk­ti­ve sys­tem å gjøre, så blir hun opp­merk­som­hets­sø­ken­de. Det er bare en annen måte å få kvin­ner til å føle skam og tie.

DAGEN

Les også
Emily (25) filmet sin egen abort