Eierskapsendring i Magazinet

Magazinets utgiverselskap, Magazinet Media as, får nye eiere.

Svein Andersen, Vegard Kobberdal og Vebjørn K. Selbekk har hver kjøpt 30 prosent av aksjene i Magazinet. Andersen, Kobberdal og Selbekk har sittet i styret i selskapet siden Magazinet Media as ble etablert.

Livets Ord i Uppsala, som tidligere har vært eneeier i selskapet, har solgt seg ned og sitter nå med en eierpost på ti prosent.

Som en del av transaksjonen får Magazinet Media as tilført ny egenkapital.

Styret i Magazinet vil rekonstituere seg etter neste generalforsamling 7. desember, men det er allerede klart at Livets Ord vil få en representant i det nye styret.

? Det er med stor glede Livets Ord overlater eierskapet i Magazinet. Det har vært fint og viktig å støtte avisen i pionertiden. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet og ønsker Guds velsignelse og fremgang i dette viktige arbeidet som nå går inn i en ny fase, sier Livets Ords leder Ulf Ekman.

For tre år siden vedtok styret i Magazinet Media å starte arbeidet med å gjøre produktet om fra ukeavis til dagsavis. I 2004 ble utgivelseshyppigheten økt til to ganger i uken og året etter til tre ukentlige nummer. Prosessen kom endelig i mål i år da Magazinet for første gang mottok ordinær pressestøtte som dagsavis.

? Endringen i eierskap forandrer selvfølgelig ingenting når det gjelder den redaksjonelle linjen i Magazinet. Den ligger fast, sier avisens redaktør Vebjørn K. Selbekk.