Egen bønn for ofrene i Manchester

Flere popstjerner samler seg i bønn for ofrene etter terrorangrepet i Manchester. – Jeg er sjokkert over ondskapens dybde, sier profilert prest.

«Heltemodige Manchester, mørket kan ikke overvinne deg. Vi ber for dem i sorg, på den harde reisen med tap og sorg, og for dem som beskytter oss», skriver erkebiskop i Canterbury,Justin Welby, på Twitter.

Flere popstjerner, deriblant Cher,Katy Perry og Gary Barlow, ber for ofrene i Manchester under emneknaggen #prayformanchester i sosiale medier.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Jeg er sjokkert over ondskapets dypde», skriverNicky Gumbel, som er en profilert prest i den anglikanske kirke.

Kirkene i Manchester har også åpnet dørene for de berørte etter angrepet og publiserte en kollektiv bønn for ofrene i Manchester:

Gud, du som elsker samfunn mellom mennesker og er opphavet til fred, å elske deg er evig liv, og å tjene deg er perfekt frihet: beskytt oss, dine ydmyke tjenere, mot alle angrep fra våre fiender, slik at vi, som sikkert stoler på ditt vern, ikke trenger å frykte motstandere, gjennom Jesu Kristi, vår Herres makt.

Amen.

Nordmenn kom seg ut

Blant de pårørte er norske Jan Morten Haukefær (37) og stedatteren. De løp for livet ut avManchester Arena og kom seg i sikkerhet. De to havnet midt i dramaet som utspant seg i konsertlokalet som har plass til 21.000 mennesker. 37-åringen forteller til VG at det smalt to ganger like etter atAriana Grande hadde gått av scenen.

– Hun hadde akkurat sunget ekstranummeret «Dangerous Woman», da lyset kom på. Så hørte vi to kraftige eksplosjoner. Da var det en som skrek høyt, og alle begynte å løpe ut, sier Haukefær.

– Jeg skjønte jo ikke noe, datteren min ble veldig redd. Vi tok hendene til hverandre og begynte å springe.

Tur i gave

Eirin Nerhus Kristiansen (14) hadde fått turen i gave og reiste til Manchester sammen med stefaren. De så fotballkamp søndag og var tilskuere på første rad under Grandes konsert mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er bare helt ufattelig å tenke på at vi nettopp satt der og så den flotte konserten. Og nå har dette skjedd. Vi har hørt at det er flere som er døde. Det er helt forferdelig, sier Haukefær.

Konsertlokaler er enkle mål med mange mennesker samlet på ett sted, mener en terrorforsker.

– Det er vel viden kjent at det er visse risikoer forbundet med store forsamlinger, og den er etter alt å dømme størst når folk går derfra, sierHans Brun, terrorforsker ved King’s College i London.