Foto fra gården i Åmli 15. februar i år, dagen etter at en 37-åring og hans samboer ble pågrepet for drapet på kvinnens bror. Foto: Jens Holm / Stringerfoto / NTB scanpix

– Drapssiktet fjernet kulene fra drapsofferet

37-åringen som er siktet for å ha drept sin svoger på en gård i Åmli, er også siktet for likskjending. Han skal ha fjernet kulene for å ødelegge dem som bevis.

37-åringen har ifølgeAgderposten fortalt i politiavhør at han etter å ha skutt samboerens 45 år gamle bror, skilte offerets bein fra kroppen slik at han kunne finne de to kulene og ødelegge dem som bevis.

– Ikke noe tyder på at siktede ikke snakker sant om dette, sier politiadvokat Vanja Bruvoll til avisen. Bruvoll leder etterforskningen av drapssaken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter det Agderposten erfarer, filte og pusset 37-åringen på kulene for å endre overflaten og ødelegge det unike sporet hvert våpen lager. Ifølge avisen har dermed ikke politiet klart å koble de beslaglagte kulene til beslaglagte våpen.

37-åringen ble sammen med sin samboer i slutten av 40-årene pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap på 45-åringen 14. februar i år. Politiet mener kvinnens bror ble drept allerede i november 2016 og skjult på eiendommen. Politiet dukket opp på gården da 45-åringen ikke møtte opp til soning av en straffesak. Likhunder fant 45-åringen i en myr nedenfor boligen. I avhør har 37-åringen forklart at svogeren hadde kommet mot ham, angivelig med kniv, og at han hadde skutt ham i nødverge.

Politiet er nå ferdig med etterforskningen av saken, og Bruvoll sier saken oversendes Statsadvokatene i Agder i begynnelsen av neste uke. Så vil det ta en måneds tid før det foreligger en tiltale. Bruvoll kaller saken oversiktlig og sier det ikke har vært nødvendig å forhåndsberamme noen rettssak.

37-åringens samboer som altså er avdødes søster, ble løslatt i mai, men siktelsen for medvirkning til forsettlig drap er så langt opprettholdt. Bruvoll sier imidlertid at finjuss avgjør om bevisene holder til en tiltale.