44-åringen som ble funnet drept i Grønlands torg parkeringshus i Oslo natt til tirsdag, ble selv frifunnet for drapsforsøk i januar, etter at han anket en dom til lagmannsretten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Drapsoffer tidligere frifunnet for drapsforsøk

Mannen som tirsdag ble funnet drept i et parkeringshus på Grønland i Oslo, ble i januar frifunnet for drapsforsøk i en ankesak i Borgarting lagmannsrett.

Tre personer er siktet for drapet på den 44 år gamle norsk-vietnameseren på Grønland i Oslo.

De seks andre som er pågrepet i saken, er siktet for etterfølgende bistand.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Drapsofferet var selv tidligere frikjent for et drapsforsøk og for erstatningsplikt, skriver VG onsdag.

Hevnmotiv

Den drepte ble først dømt til seks års fengsel for drapsforsøk på en mann i det samme miljøet, men ble så sent som i januar frifunnet da han anket saken inn for lagmannsretten. Domstolen sa det ikke var noen bevis som knyttet ham direkte til drapsforsøket, som skal ha skjedd med to stikk i brystet med en spiss gjenstand.

Natt til tirsdag ble 44-åringen funnet død i et parkeringshus på Grønland i Oslo.

Advokat Fridtjof Feydt representerer enken til den drepte 44-åringen. Han vil ikke spekulerer på hvilket motiv som kan ligge bak drapet.

– Men jeg går ut fra at en hevnteori er noe politiet arbeider ut ifra, sier Feydt til VG.

Etterlyser bil

Advokat John Christian Elden representerer den ene av de tre drapssiktede.

– Han stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier Elden til NTB.

Politiet har ikke gått ut med dødsårsaken for 44-åringen, men sa tirsdag at det er klart de står overfor en drapssak. Den foreløpige obduksjonsrapporten er ventet i løpet av onsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet gikk onsdag også ut med ønske om opplysninger eller observasjoner av en sølvgrå metallic BMW stasjonsvogn 525 som settes i forbindelse med drapet. Bilen som hadde en skiboks på taket, ble funnet utbrent på en parkeringsplass utenfor kjøpesenteret Romerikssenteret på Kløfta tirsdag kveld.

– Observasjoner av bilen og eventuelt personer i tilknytning til denne er av stor interesse i etterforskningen av drapet, opplyser politiet i en pressemelding.

Les også
Tre personer siktet for drap i Oslo
Les også
Norsk-vietnameser funnet drept i P-hus i Oslo