Døvetolk innlagt på psykiatrisk sykehus

Døve­tol­ken som skap­te opp­sikt etter å ha ges­ti­ku­lert ufor­ståe­lig under hele minne­se­re­mo­ni­en for Nel­son Man­de­la, er inn­lagt på psy­kia­trisk syke­hus, mel­der sør­afri­kans­ke medi­er.

Den sør­afri­kans­ke avi­sen Star skri­ver tors­dag at kona til døve­tol­ken Tham­san­qa Jant­jie hadde tatt man­nen sin med til en sjekk på et psy­kia­trisk syke­hus uten­for Jo­hann­es­burg på tirs­dag. Etter kon­trol­len ble Jant­jie ble inn­lagt for vi­de­re be­hand­ling.

- De siste da­ge­ne har vært vans­ke­li­ge. Vi har for­søkt å støt­te ham fordi han tro­lig har hatt et sam­men­brudd, sier kona iføl­ge avi­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ny­he­ten om Tham­san­qa Jant­ji­es døve­tolk­ning gikk ver­den over da det viste seg at teg­ne­ne han gjor­de under minne­se­re­mo­ni­en for Man­de­la var kom­plett ufor­ståe­lig. Døve og språk­eks­per­ter sier Jant­jie ikke gjor­de annet enn «å flak­se vilt med ar­me­ne og ges­ti­ku­le­re mor­somt».

Jant­jie unn­skyld­te seg med at han lider av schi­zo­fre­ni og at han var syk og så syner da han sto side om side med noen av ver­dens mest kjen­te og mek­ti­ge per­soner, der­iblant USAs pre­si­dent Ba­rack Obama.

- Jeg så eng­ler falle over sta­dion. Jeg hørte stem­mer og mis­tet kon­sen­tra­sjo­nen, har han for­klart. (©NTB)

Les også
Døvetolk hevder han var syk under minneseremonien
Les også
Kirk Franklin på Mandelas minneseremoni