Donald Trump sier at han er villig til å grave dypt i lommeboka for å bli USAs neste president. Foto: Reuters / NTB scanpix

Donald Trump vil bruke milliarder på å bli valgt

Den styrtrike eiendomsmogulen Donald Trump sier at han om nødvendig vil bruke over 8 milliarder kroner av egen lomme for å bli USAs neste president.

Lørdag var Trump på valgkampturné i Iowa der han fikk spørsmål fra en journalist om han er villig til å bruke 1 milliard dollar av egen formue i valgkampen.

– Ja, det vil jeg dersom det trengs, lød svaret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da han fikk flere spørsmål om valgkampbudsjettet, avfeide han dem som irrelevante, melder CBS News.

– Dere sier at jeg tjener 400 millioner dollar (3,3 milliarder kroner) i året, så hvilken rolle spiller det egentlig, sa Trump.

Meningsmålinger har vist at eiendomsbaronen leder kappløpet om å bli republikanernes kandidat i neste års presidentvalg.

Trump leder til tross for at han har kommet med en rekke kontroversielle uttalelser, blant annet om kvinner som han har kalt «bikkjer», «feite griser», «avskyelige dyr» og flere andre lite smigrende ting.

– Jeg har ikke tid til politisk korrekthet, lød Trumps svar da han tidligere i måneden ble konfrontert med disse uttalelsene.

Dersom Trump ikke lykkes med å bli republikanernes presidentkandidat, truer han med å stille som uavhengig.

Les også
Norsk ebolainnsats kostet 109 millioner kroner
Les også
Ekte kristendom
Les også
Boko Haram var slett ikke nedkjempet
Les også
Pastorer saksøker homofil borgermester
Les også
Amerikansk basketstjerne på norsk barneleirFaktaboks