Domsavsigelsen i French-saken utsatt til fredag

Retten skal diskutere brevet den har fått fra en norsk psykiater som har undersøkt Joshua French. Domsavsigelsen er utsatt til fredag.

Bre­vet skal ha blitt sendt fra den nors­ke ho­no­rære ge­ne­ral­kon­su­len i Kongo til den mi­li­tæ­re dom­sto­len man­dag klok­ka 15.45. Hanne Do­ko­lo over­rak­te bre­vet på vegne av den nors­ke psy­kia­te­ren som har un­der­søk French.

For­sva­rer Marie André Mwila sa til dom­me­ren at bre­vet ikke stam­mer fra for­sva­rer­si­den.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg har ingen kom­men­ta­rer ut over at vi ikke er leger, sier Mwila under retts­mø­tet.

Etter­som den kon­go­le­sis­ke dom­sto­len ikke kan dømme en psy­kisk syk per­son, kan dom­mer Serge Ka­bon­do bli nødt til å kon­klu­de­re med at saken må fra­fal­les eller at French ikke kan døm­mes etter til­ta­len.

Bre­vet inne­hol­der en medi­sinsk rap­port som er ut­ar­bei­det de siste da­ge­ne. Den kon­klu­de­rer med at French har ut­vik­let en stress­re­la­tert li­del­se, og at han nå er i en eks­tremt sår­bar si­tua­sjon.

Etter pla­nen skul­le dom­men i saken mot nord­man­nen ha blitt lest opp i ret­ten i Ndolo-feng­se­let i Kon­gos ho­ved­stad Kins­ha­sa tirs­dag. Nå er den ut­satt til fre­dag.

French er til stede i ret­ten, men fordi helse­til­stan­den hans er så dår­lig, fikk han til­la­tel­se av dom­me­ren til å sitte.

Nord­man­nen står til­talt for å ha drept Tjost­olv Mo­land, som i au­gust i fjor ble fun­net død på cella de to delte i Ndolo-feng­se­let.

NTB

Les også
Brev fra psykiater sendt til retten i Kongo
Les også
French-rettssaken i gang