French-rettssaken i gang

Forsvareren til Joshua French vil i sin prosedyre gjøre det han kan for å overbevise dommerne om at nordmannen ikke drepte Tjostolv Moland.

Tirs­dag ble ret­ten satt for den sju­en­de retts­da­gen i mi­li­tær­dom­sto­len i Ndolo-feng­se­let i Kins­ha­sa i Kongo. Dagen er viet pro­se­dy­ren til Frenchs for­sva­rer, ad­vo­kat Marie André Mwila.

Det er ven­tet at Mwila vil kreve full fri­fin­nel­se for French, som står til­talt for å ha drept sin venn og celle­ka­me­rat Tjost­olv Mo­land i au­gust i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kri­tisk

Mwila har på for­hånd sagt at han er sterkt kri­tisk til den kon­go­le­sis­ke etter­forsk­nin­gen av Mo­lands død, som kon­klu­de­rer med at han ble drept av French.

Det er stikk i strid med kon­klu­sjo­nen til den nors­ke etter­forsk­nin­gen, som er helt klar på at Mo­land tok sitt eget liv.

Mwila må bruke dagen til å mot­be­vi­se og for­sø­ke å pluk­ke fra hver­and­re alle ar­gu­men­te­ne til aktor Ka­ten­de Nkulu, som i sin pro­se­dy­re sist fre­dag la ned på­stand om livs­tids feng­sel for French.

Mange har reist hjem

Både Frenchs nors­ke ad­vo­kat Hans Ma­ri­us Graas­vold og de nors­ke etter­fors­ker­ne fra Kripos har reist hjem til Norge.

Hel­ler ikke UDs spe­sial­ut­sen­ding Kai Eide eller de fles­te andre nors­ke di­plo­ma­te­ne som har vært til stede tid­li­ge­re, er i ret­ten tirs­dag.

Nors­ke myn­dig­he­ter er imid­ler­tid re­pre­sen­tert med Gun­vår Alida End­re­sen fra den nors­ke am­bas­sa­den i Kis­han­sa. Også Kari Hilde French er til stede for å støt­te søn­nen, slik hun har gjort hver dag retts­for­hand­lin­ge­ne har på­gått.

NTB