Leger Uten Grensers sykehus i Kunduz ble angrepet av amerikanske fly 3. oktober. Foto: Reuters / NTB scanpix

Dødstall stiger etter sykehusangrep i Afghanistan

Dødstallet etter det amerikanske angrepet mot Leger Uten Grensers sykehus i Kunduz i Afghanistan tidligere denne måneden har steget fra 24 til 30, opplyser organisasjonen.

13 av de drepte var leger og andre ansatte ved sykehuset. Ti drepte var pasienter, mens de sju øvrige ikke har kunnet identifiseres, opplyser Leger Uten Grenser søndag.

Det ble funnet lik i ruinene som ennå ikke er blitt formelt identifisert. Det dreier seg om to pasienter som er savnet og en ansatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LEDER: Vår felles kamp mot IS

Amerikanske fly sto bak et timelangt luftangrep mot sykehuset 3. oktober. Angrepet mot sykehuset ble igangsatt som del av kamper for å gjenerobre byen Kunduz fra Taliban, som da hadde kontrollert den i nesten en uke.

I ettertid har USA hevdet at angrepet mot sykehuset var en feil, og president Barack Obama har beklaget. Afghanske myndigheter har innledet etterforskning. Det har også USA gjort. NATO har bestilt sin egen gransking av angrepet, mens Leger Uten Grenser har bedt om uavhengig internasjonal gransking fordi organisasjonen ikke stoler på at den øvrige etterforskningen vil avdekke sannheten.

Les også
Russland vil samarbeide om terrorbekjempelse med Tyrkia
Les også
Israel mener Abbas lyver i denne talenTerror
Les også
Vestmuren fortsatt jødiskUNESCOs vedtak
Les også
Norske islamister oppsøker asylmottak
Les også
Skoler i Oslo får varslingssystem mot angrep