SEERE: Glenn Tønnessen er svært glad for at Miracle Channel stadig får nye seere, og at tusenvis blir frelst hver måned.

Den eneste veien til Jesus kan være gjennom TV’n

Hver måned får Miracle Channel inn 15.000 vitnesbyrd fra mennesker i lukkede land.

– Ingen regjering kan stoppe satelittsignaler. Der ingen kan gå, kan satelittsignalene nå, sier Glenn Tønnessen, leder for Troens Bevis.

Miracle Channel sendes over de to mest sentrale satelittene i den arabiske verden, og kanalen kan potensielt nå 400 millioner mennesker daglig. Tallet på de som sender inn vitnesbyrd er konstant økende, hevder Tønnessen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forbedrer oppfølging

Han forteller at de jobber med å intensivere bakkearbeidet for å bedre oppfølgingen av kristne i land som Tunisia, Egypt, Algerie og Marokko.

– Vi fokuserer på at de som ringer inn og som bor i de vanskeligste områdene, skal få mer støtte enn bare en telefonstemme, sier Tønnessen.

Døgnet rundt

Miracle Channel har jobbet med tv-evangelisering til arabiske land i rundt 20 år. Men det er først de siste årene at de har hatt sendinger døgnet rundt. Tønnessen roser Barty Shokralla for sitt årelange lederskap i Miracle Channel.

– Shokralla har viet sitt liv til denne kanalen, og bygd den til det den er blitt. Det har ført til at vi har fått enormt med responser fra mennesker som har møtt Jesus, sier den administrerende lederen.

I all hemmelighet

Kanalen får inn utallige vitnesbyrd fra seere som må skjule at de ser på kristen-tv. Det kan de bli straffet hardt for. Mange av smugkikkerne er kvinner. Vitnesbyrdene de får inn er svært sterke, ifølge Tønnessen. Noen kan også være litt humoristiske.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Et ektepar hadde smugtittet på kanalen uten å vite om hverandre. Begge ble frelst, men visste ikke at ektemaken også hadde møtt Jesus, før etter ei god stund etter, forteller han.

Flyktet til Perleporten

Arash Rezaeimehr, profesjonell tv-arbeider fra Iran leder tv-satsingen til Perleporten, som holder til i Larvik. Han forteller til Dagen at han måtte flykte på grunn av sin tro, i 2008. Myndighetene hadde fått snusen i at han drev hjemmekirke. Han ble rapportert, og myndighetene tok seg inn i hjemmet hans. De tok biblene, sangbøkene og cd-ene som Rezaeimehr brukte å dele med andre. Men ingen visste at han så på kristne tv-programmer sammen med sine kristne venner.

Iraneren måtte flykte gjennom fjellene til Tyrkia, og videre til Hellas. Det var hele tiden fare for hans liv. Etter å ha bodd på asylmottak en periode, flyttet han til Larvik og kom i kontakt med Betania. Slik startet veien mot å lage evangeliserende tv-programmer på persisk.

Nød for Midtøsten

- Rezaeimehr brenner for å bruke sine kunnskaper til å evangelisere i sitt hjemland. Vi andre har også blitt ledet inn i dette og vi har fått en nød for Midtøsten, sier Morten Lindhjem, styreleder i organisasjonen Perleporten.

Sammen driver Lindhjem og Rezaeimehr den tre år gamle medieorganisasjonen. De produserer bibelundervisning på persisk, hovedsakelig til Iran og Afganistan. 40 millioner mennesker kan potensielt se deres budskap på satelitt-tv. Lindhjem har et brennende ønske om å nå de områdene der det er vanskelig å misjonere på andre måter.

– Det er ikke lov å besitte kristen litteratur i Iran. Den eneste måten å nå de kristne eller ikke-troende på er gjennom media, sier Lindhjem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tror på vekkelse

Han mener Gud har åpnet stengte dører i Sør Amerika, Kina og Russland, og at Midtøsten når står for tur.

– Det har åpnet seg en dør, og Gud har åpnet våre øyne. Det er en enorm lengsel og forfølgelse i Midtøsten. Mennesker der er på jakt etter sannhet. De er som en moden frukt som må høstes, sier Lindhjem.

Han påpeker hvor utrolig viktig media er.

– Vi har fått muligheten til å krysse alle landegrenser. Djevelen bruker media til å bryte ned, men vi bruker det til å evangelisere, sier han.

– Vekkelsen startet i Jerusalem. Den vil også slutte i Jerusalem. Den startet med andre ord i Midtøsten og vil også slutte der, tror Lindhjem.

I august får Perleporten besøk av den iranske pastoren Serdon Mokohof som skal spille inn 30-50 tv-program i løpet av en uke. Bak kamera står Rezaeimehr.

I all hemmelighet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Miracle Channel i Sarons Dal får inn utallige vitnesbyrd fra seere som må skjule at de ser på kristen-tv. Det kan de bli straffet hardt for. Mange av smugkikkerne er kvinner. Vitnesbyrdene de får inn er svært sterke, ifølge Tønnessen. Noen kan også være litt humoristiske.

– Et ektepar hadde smugtittet på kanalen uten å vite om hverandre. Begge ble frelst, men visste ikke at ektemaken også hadde møtt Jesus, før etter ei god stund etter, forteller han.

Les også
– Ikke det viktigste å forkynne om IsraelTroen Bevis
Les også
Konstruktiv selvkritikk
Les også
Vil du ikke gi oss liv på ny?
Les også
Vil vi ha vekkelse?
Les også
Tror de når vekst-måletLiv & Vekst