Dansk folkeparti

Har som formål å hevde Dan­marks selv­sten­dig­het, sikre det dans­ke folks fri­het i eget land samt å be­va­re og ut­byg­ge folke­sty­re og mo­nar­ki.

Dansk folkeparti ble stif­tet i 1995. Har 22 re­pre­sen­tan­ter i Folke­tin­get.

Ideo­lo­gi: Har som for­mål å hevde Dan­marks selv­sten­dig­het, sikre det dans­ke folks fri­het i eget land samt å be­va­re og ut­byg­ge folke­sty­re og mo­nar­ki.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Inn­vand­ring: - Vil kreve at inn­vand­re­re ut­dan­ner seg og del­tar på ar­beids­mar­ke­det, føl­ger dans­ke lover, reg­ler og grunn­leg­gen­de ver­di­er.

Flykt­nin­ger: - Det er en selv­føl­ge å hjel­pe de som flyk­ter fra livs­tru­en­de si­tua­sjo­ner. Vi gi dem be­skyt­tel­se i Dan­mark.

Jus­tis­po­li­tikk: - For­bry­te­re skal straf­fes raskt og kon­tant, mens deres ofre får all den hjelp og støt­te som de har behov for. Dan­mark skal være et land hvor bor­ger­ne kan fer­des fritt og føle sig sikre.

Eldre­po­li­tikk: - Pleie og om­sorg av eldre, syke og funk­sjons­hem­me­de er en of­fent­lig opp­ga­ve, som aldri bør opp­fat­tes som byrde­full men en opp­ga­ve som skal iva­re­tas med glede.

EU:- Er mot­stan­de­re av at EU går i ret­ning av Euro­pas For­en­te Sta­ter. Øns­ker et tett og venn­ska­pe­lig sam­ar­beid i Euro­pa, be­gren­set til om­rå­der som han­del, miljø og tek­nisk sam­ar­beid.

Les også
Her er Frps «uskikkelige fettere» - høyrepopulistene i Europa